Toptalent Onley delft opnieuw het onderspit tegen Tourwinnaar: 'Hij was heel dichtbij' Wielrennen
Wielrennen

Toptalent Onley delft opnieuw het onderspit tegen Tourwinnaar: 'Hij was heel dichtbij'

Toptalent Onley delft opnieuw het onderspit tegen Tourwinnaar: 'Hij was heel dichtbij'

Oscar Onley was opnieuw dichtbij zijn eerste profzege. De 19-jarige renner van Team DSM stuitte in de vijfde etappe, net als in de derde etappe, op Tourwinnaar Jonas Vingegaard. De Deen was in de sprint op een kasseienklimmetje nipt rapper.

De vijfde etappe van de CRO Race was de zwaarste van de ronde, met in de openingsfase een lange klim, waarna de finale relatief gemakkelijker was. Jumbo-Visma maakte de koers zwaar en slaagde erin om leider Jonathan Milan te lossen. Daarna reed een selectie groep om de overwinning. Team DSM maakte onderweg een sterke indruk en probeerde met Onley te strijden om de eindzege.

‘We waren voorbereid op een zware etappe en die verwachting kwam uit’, vertelt Onley op de ploegsite. ‘Na de lange klim zaten ik, Chris en Max vooraan (Hamilton, Poole, red.). Max deed goed werk door ons te beschermen en het verschil met de achtervolgers intact te houden. Vervolgens openden ik en Chris de finale.’

In de finale moesten de renners meerdere keren een venijnig kasseienklimmetje trotseren. Richting de laatste keer reed Pierre Rolland solo aan de leiding. ‘Ik gokte een beetje, zodat iemand anders het gat zou dichten’, vervolgt Onley. Uiteindelijk hield VIngegaard het verschil klein, waarna Onley zijn aanval plaatste. ‘Maar Vingegaard passeerde me net voor de finish’, moest de Schot dezelfde uitkomst als in etappe drie accepteren.

Ploegleider DSM: 'Was een man-tegen-mangevecht'

Ploegleider Wilbert Broekhuizen zag in de finale een tweestrijd tussen zijn jonge pupil en de Tourwinnaar. ‘Chris deed een sterke aanval in de finale, waarmee hij Vingegaard onder druk zette. Hij was echter sterk en kon de aanvallen beantwoorden. Op de slotklim was het vervolgens een man-tegen-mangevecht, waarin Oscar het wederom voor de overwinning tegen de Tourwinnaar mocht opnemen. Hij was heel dichtbij, dus de teleurstelling overheerst een beetje. Wel heeft Onley nu de leiding in het jongerenklassement en stijgt hij naar de derde plaats in de algemene rangschikking. Daar kunnen we tevreden mee zijn.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws