Pogacar zag 'veel, veel sterkere Mas', maar haalt toch lichtpuntje uit Giro dell'Emilia Wielrennen
Wielrennen

Pogacar zag 'veel, veel sterkere Mas', maar haalt toch lichtpuntje uit Giro dell'Emilia

Pogacar zag 'veel, veel sterkere Mas', maar haalt toch lichtpuntje uit Giro dell'Emilia

Tadej Pogacar werd in de Giro dell'Emilia simpelweg afgetroefd door een beresterke Enric Mas. De Sloveen kon zijn Spaanse opponent niet bijhouden op de San Luca-klim, maar heeft desondanks vertrouwen opgedaan voor dat wat nog komen moet: Lombardije.

'Het team geloofde in mij, ze deden heel goed werk. Uiteindelijk was Enric veel, veel beter dan ik op de laatste klim. Ik ben blij met het resultaat, want ik moet toegeven dat hij sterker was. Het was een mooie wedstrijd met een leuke finish, dus ik mag blij zijn met de vorm', concludeert de Sloveen van UAE-Team Emirates in gesprek met Cycling Pro Net.

'Vergeleken met afgelopen seizoen is het een stuk beter', doelt Pogacar op de DNF die hij toen liet noteren. 'Ik heb dus verbetering laten zien en kijk al uit naar de komende wedstrijden. Afgelopen jaar won ik op een ander parcours in Lombardije, maar ik ga er met dezelfde mentaliteit en ambities heen. Het wordt mijn laatste koers van het seizoen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws