Tour de France Femmes wijkt noodgedwongen uit in 2024: 'De kampioenen gaan naar de Spelen' Wielrennen
Wielrennen

Tour de France Femmes wijkt noodgedwongen uit in 2024: 'De kampioenen gaan naar de Spelen'

Tour de France Femmes wijkt noodgedwongen uit in 2024: 'De kampioenen gaan naar de Spelen'

Het was een groot succes in 2022: de terugkeer van een meerdaagse Tour de France voor vrouwen. Onze 'eigen' Annemiek van Vleuten bleek de sterkste na week vol spektakel. In 2024 moet de organisatie van de ASO echter wel gaan puzzelen. De Tour de France Femmes overlapt op de oorspronkelijke data namelijk met de Olympische Spelen in Parijs.

'In 2024 zullen de kampioenen, in het kielzog van de Tour de France Femmes, afreizen naar de Olympische Spelen' aldus Christian Prodhomme, directeur van de Tour de France, tegenover bici.PRO. 'Daarom moeten we de data veranderen. De laatste keer dat de overlap succesvol verliep begonnen de Spelen direct na de Tour en maakten de renners er een "vierde" koersweek van. De eerste editie van afgelopen jaar was een doorslaand succes. Steden stonden in de rij om de Tour te organiseren en we hadden nooit zoveel mensen langs de kant verwacht.'

Prudhomme zet handtekening onder Tourstart in Florence

Prudhomme gaf het interview vanuit Florence, waar hij een handtekening zette onder de benodigde papieren voor de organisatie van de Tourstart (mannen) in 2024. 'Het zou tegenstrijdig zijn geweest als de Tour de France niet in Italië was gestart. Ik vraag me zelfs af waarom het niet eerder is gebeurd. Tien jaar geleden was er al een kans vanuit Florence, maar toen hebben we het bod met tegenzin afgewezen. Bradley Wiggins won een jaar eerder de Tour en we kozen ervoor om vanuit Londen te starten. Italië is prachtig. Het moest van mij een keer gebeuren en ik vind het een eer.'

Ook de Tour voor mannen wijkt in 2024 uit vanwege de Spelen. Niet qua data, maar wel qua finishplaats. De Tour finisht namelijk voor het eerst in de geschiedenis met een individuele tijdrit in Nice, en dus niet op de gekende aankomst op de Champs-Elysées in Parijs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws