Dit keer heeft een woedende Iserbyt het met Sweeck aan de stok: 'Dit mag niet' Veldrijden
Veldrijden

Dit keer heeft een woedende Iserbyt het met Sweeck aan de stok: 'Dit mag niet'

Dit keer heeft een woedende Iserbyt het met Sweeck aan de stok: 'Dit mag niet'

Eli Iserbyt was na de Parkcross van Maldegem woedend op Laurens Sweeck. De twee streden volle bak om de overwinning, waarna er vlak voor de materiaalpost een incident zou hebben plaatsgevonden. Daardoor zou Iserbyt gehinderd zijn, waardoor hij geen kans meer op de overwinning had.

Iserbyt eindigde uiteindelijk gefrustreerd op de vijfde plek en deed na afloop zijn beklag bij de wedstrijdjury. De Belg diende een klacht tegen Sweeck in, maar de jury vond dat de crosser niets onreglementairs’ had gedaan. ‘Laurens Sweeck moet gediskwalificeerd worden’, stelde Iserbyt in gesprek met Het Nieuwsblad. ‘Hij reed me in de hekken. Dit kan niet. Het is niet de eerste keer dat hij iets ongeoorloofd doet in de cross. Het was net hetzelfde als in Otegem. Sweeck mag niet op het podium staan.’

Met Otegem verwees Iserbyt naar een incident tussen Michael Vanthourenhout en Sweeck. Zo zou Sweeck daar met een beweging Vanthourenhout gedwongen hebben de materiaalpost in te gaan, waar hij dat niet wilde. Het was een reactie van Sweeck op de cross van een dag eerder in Lokeren, waar de entourage van Vanthourenhout de Belg zou hebben gehinderd bij het aannemen van een nieuwe fiets. De irritatie tussen de twee hield de gemoederen in de crosswereld de week nadien flink bezig.

Sweeck: 'In de cross gebeuren die dingen eenmaal'

Sweeck was zich na de cross in Maldegem in ieder geval van geen kwaad bewust. ‘In een cross gebeuren die dingen nu eenmaal. Simpel. Niet meer, niet minder. Eli was halverwege in de aanval getrokken. Ik zat in de tang bij de mannen van zijn team. Maar Iserbyt maakte een foutje in de zandbak. Toen kon ik de kloof dichten. Ik hield niet in en ging door op mijn elan en zette meteen de aanval in’, doet de uiteindelijke nummer twee van de cross zijn kant van het verhaal. De cross in Maldegem werd uiteindelijk gewonnen door Vanthourenhout.

Iserbyt: 'Veel meer wil ik er niet aan vuil maken'

Waar de boosheid aanvankelijk groot was, lukte het Iserbyt uiteindelijk om de zaak te relativeren. ‘Ik heb geen zin om er spel van te maken. We verdedigden gewoon onze lijn op een manier die de cross zo mooi maakt, maar je kan er ook net ietsje over gaan. Het is spijtig dat dit gebeurde.’ Over zijn boze reactie kort na de cross zegt Iserbyt tegen Het Nieuwsblad: ‘De ontgoocheling nam het over. Daarom ging ik vragen of zij iets gezien hadden, maar dat was niet het geval en dan ben je ook meteen uitgepraat. Veel meer wil ik er ook niet aan vuil maken. Dat brengt toch niets op.’

‘Ik wil geen statement maken of zo want dan lijkt het nog of ik calimero wil spelen. Het is gebeurd en dat is jammer. Ik hou er gelukkig geen blessure aan over, maar ik neem het mee en daarmee is de kous af’, wil Iserbyt het incident zo snel mogelijk vergeten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws