Tour de Neder... euhh France Femmes! Derde editie voert via vier (!) Nederlandse ritten naar Alpe d'Huez Wielrennen
Wielrennen

Tour de Neder... euhh France Femmes! Derde editie voert via vier (!) Nederlandse ritten naar Alpe d'Huez

Tour de Neder... euhh France Femmes! Derde editie voert via vier (!) Nederlandse ritten naar Alpe d'Huez

De Tour de France Femmes kleurt in 2024 oranje. De derde editie van de Tour de France voor vrouwen start zoals bekend in Rotterdam. De eerste vier dagen wordt er echter gekoerst in Nederland, alvorens we via de oostkant van Frankrijk richting de Alpe d'Huez trekken.

De derde editie heeft net als in 2023 in principe voor ieder wat wils. Tijdritspecialisten komen er met een tijdrit van 6,3 kilometer (in Rotterdam) op dag drie wat bekaaid vanaf, maar de sprinters en klimmers van het peloton krijgen iets om naar uit te kijken. Ook de klassiekerspecialisten zullen blij zijn.

Het feest begint op 12 augustus 2024 in Rotterdam, met een biljartvlakke etappe richting Den Haag. Gaat het hier nog om 124 kilometer, op dag twee rijden de vrouwen slechts 67 kilometer van Dordrecht terug naar Rotterdam. Ook hier zal het normaliter sprinten geblazen worden. Op dezelfde dag volgt in de namiddag meteen etappe drie, met een ultrakorte tijdrit.

De vierde etappe belooft vervolgens spektakel. 'Een vleugje Amstel Gold Race en een vleugje Luik-Bastenaken-Luik', zo zegt de organisatie treffend. Na de start vanuit Valkenburg trekken we onder meer over de Cauberg en in de finale is de welbekende Redoute van de partij. Een uitstapje naar België dus.

In de laatste vier dagen van de Tour de France Femmes rijden we door Frankrijk, met een heuvelachtige rit van Bastogne naar Amnéville, een ideale etappe voor de aanvallers richting Morteau en op de voorlaatste dag een slotklim naar het welbekende Le Grand-Bornand. Dat is op de slotdag op 18 augustus ook de startplaats, voor een epische bergetappe naar de top van de Alpe d'Huez!

Parcours Tour de France Femmes 2024

Etappe 1: Rotterdam - Den Haag (124 kilometer)

Etappe 2: Dordrecht - Rotterdam (67 kilometer)

Etappe 3: Rotterdam - Rotterdam (6,3 kilometer, tijdrit)

Etappe 4: Valkenburg - Luik (122 kilometer)

Etappe 5: Bastogne - Amnéville (150 kilometer)

Etappe 6: Remiremont - Morteau (160 kilometer)

Etappe 7: Champagnole - Le Grand-Bornand (167 kilometer)

Etappe 8: Le Grand-Bornand - Alpe d'Huez (150 kilometer)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws