Tour de Tietema-Unibet is met 13 nieuwe gezichten klaar voor stap hogerop in 2024 Wielrennen
Wielrennen

Tour de Tietema-Unibet is met 13 nieuwe gezichten klaar voor stap hogerop in 2024

Tour de Tietema-Unibet is met 13 nieuwe gezichten klaar voor stap hogerop in 2024

Tour de Tietema-Unibet heeft vrijdag de definitieve selectie voor 2024 gepresenteerd. De formatie van Bas Tietema en zijn compagnons maakt zich met twintig coureurs klaar voor een stap hogerop, naar het procontinentale niveau. De UCI moet hier overigens nog wel een definitieve klap op geven, stipt de ploeg aan in een communiqué.

De afgelopen weken kondigde het social media-team van TDT-Unibet de nieuwe renners één voor één op ludieke manier aan. Het voor een overgrote deel Nederlandse karakter van de ploeg wordt voor 2024 overigens deels overboord gegooid, met de komst van Denen, Fransen, Engelsen, een Noor en een Tsjech. Naar eigen zeggen zijn al deze transfers op een 'zorgvuldige' manier tot stand gekomen.

Hoe dan ook beschikt de ploeg in 2024 over een interessante, talentvolle selectie. Zo komt triatleet Cedrik Christophersen over uit Noorwegen, waar Andreas Stokbro (voormalig NTT), Sebastian Nielsen en Nicklas Pedersen (beiden ColoQuick) ook hun aandeel hebben in de Scandinavische inbreng. Uit Groot-Brittannië strikte de ploeg klimmer Charles Paige en de in de Tour of Britain imponerende Zeb Kyffin, die in die koers tussen de grote namen zesde werd.

Fransman Axel Huens (vierde in Parijs-Tours voor beloften) kwam dan weer over van de opleidingsformatie van Intermarché-Circus-Wanty. Hij wordt bij TDT-Unibet geflankeerd door landgenoten Baptiste Huyet en Adrien Maire, die beide dit seizoen indruk maakten met meerdere overwinningen. Eén aanwinst van TDT-Unibet koerst overigens al voor de ploeg: crosser Lander Loockx, die in het blauwe shirt van de ploeg al de cross van Düsseldorf wist te winnen. Ook de Tsjech Adam Toupalik kan in het veld nog zijn inbreng hebben, daar hij jaarlijks nog wel zijn veldriten afwerkt.

Ook trok de formatie met Owen Geleijn (vanuit de beloftenploeg van Jumbo-Visma) en Jelle Johannink (ABLOC CT) nog twee Nederlanders aan, terwijl er over de toekomst van Kevin Inkelaar nog geen oordeel geveld is. 'Hij werkt onder de vleugels van de ploeg aan zijn herstel na een zware operatie. Op een later moment in zijn traject wordt over de invulling van zijn toekomst gezamenlijk een besluit genomen', meldt TDT-Unibet.

Wouter Toussaint, Yentl Vandevelde, Harry Tanfield en oprichter Tietema - als renner althans - verlaten de ploeg. Die laatste lichtte zijn keuze recent toe. Tijdens de Tour de France hebben we bekendgemaakt dat we een stap omhoog willen gaan doen. Dan moet je je afvragen: kan ik dat niveau aan? Ben ik daar klaar voor? Als ik heel eerlijk naar mijzelf kijk is dat antwoord: nee. Ik heb dit jaar best geworsteld met mijn niveau. In de Ster van Zwolle heb ik echt genoten van onze allereerste wedstrijd. Maar ik heb ook wedstrijden gehad waar ik het heel moeilijk in had. Ik heb ook veel koersen niet uit kunnen rijden. Daarin heb ik gewoon voor mezelf gezien hoe moeilijk het is om beide rollen te combineren', aldus Tietema.

Selectie TDT-Unibet Cycling Team 2024

Abram Stockman
Adam Toupalik
Adrien Maire
Andreas Stokbro
Axel Huens
Baptiste Huyet
Cedrik Christophersen
Charlie Paige
Davide Bomboi
Hartthijs de Vries
Jelle Johannink

Jordy Bouts
Joren Bloem
Lander Loockx
Martijn Budding
Nicklas Pedersen
Owen Geleijn
Sebastian Nielsen
Tomas Kopecky
Zeb Kyffin

t

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws