TDT-Unibet volgend jaar als pro-conti team zonder renner Tietema zelf: 'Ik heb mezelf afgevraagd: wil ik dit wel?' Wielrennen
Wielrennen

TDT-Unibet volgend jaar als pro-conti team zonder renner Tietema zelf: 'Ik heb mezelf afgevraagd: wil ik dit wel?'

TDT-Unibet volgend jaar als pro-conti team zonder renner Tietema zelf: 'Ik heb mezelf afgevraagd: wil ik dit wel?'

Bas Tietema stopt als professioneel wielrenner. De medeoprichter van de gelijknamige wielerploeg Tour de Tietema-Unibet Cycling Team geeft in een videoboodschap zijn toelichting op het besluit en waar hij met de ploeg naartoe wil. In 2024 acteert zijn ploeg op het pro-continentale niveau.

'Voor sommige, waaronder ook mijzelf, moet je je blijven afvragen of je die stap omhoog aan kan. Ben ik daar wel klaar voor? En als ik dan heel eerlijk naar mijzelf kijk, na een jaar waarin ik best wel heb geworsteld, heb ik ondervonden dat het heel moeilijk is om beide rollen te kunnen combineren', is Tietema eerlijk. 'Daarom heb ik mezelf afgevraagd: wil ik dit? En daarop is het eerlijke antwoord: nee.'

Tietema zal volgend jaar gaan plaatsnemen in de ploegauto, aangezien hij zich al heeft aangemeld voor de ploegleiderscursus in het Zwitserse Aigle, waar het UCI-hoofdkantoor zich bevind. 'Je moet keuzes maken die niet altijd leuk zijn. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen', aldus de Zwollenaar. Zo maakte de ploeg ook bekend afscheid te nemen van drie renners: Harry Tanfield, Wouter Toussaint en Yentl Vandevelde, dit jaar nog winnaar van een etappe in 2.Pro-koers ZLM Tour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws