Jumbo-Visma apetrots op zes talenten die prof worden: 'Eindzege in de babygiro springt er wel uit' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma apetrots op zes talenten die prof worden: 'Eindzege in de babygiro springt er wel uit'

Jumbo-Visma apetrots op zes talenten die prof worden: 'Eindzege in de babygiro springt er wel uit'

Jumbo-Visma heeft met de WorldTour-ploeg een uitstekend jaar achter de rug, maar ook het beloftenteam van de Nederlandse formatie kan terugkijken op een geweldig seizoen. Binnen de lijnen van de talentenfabriek heerst grote tevredenheid over 2023.

Hoofd jeugdopleiding Robbert de Groot is al lange tijd eindverantwoordelijke als het gaat om de ontwikkeling van talenten bij Jumbo-Visma. 'Liefst zes jongens maken nu die stap naar de profs, waaronder drie naar onze eigen WorldTour-ploeg. Dat is iets waar we heel trots op kunnen én mogen zijn', vertelt hij via de officiële kanalen, doelend op Loe van Belle, Per Strand Hagenes en Johannes Staune-Mittet, die als drietal vanaf 2024 in de WorldTour gaan rijden. Lars Boven (DSM-firmenich), Archie Ryan (EF Education-EasyPost) en Owen Geleijn (TDT-Unibet) worden daarnaast ook prof.

Een prachtige opbrengst, met ook nog eens tien overwinningen in 2023. Zo won Staune-Mittet de Giro NextGen, de Ronde van Italië voor beloften. 'De eindzege in de babygiro van Johannes springt er wel uit', beaamt ploegleider Sierk Jan de Haan, die zijn jongens ook op het hoogste niveau al zag winnen. Zo won Hagenes al de Ronde van Drenthe en de Sparkassen Münsterland Giro bij de grote jongens. Staune-Mittet won een rit in de Ronde van Tsjechië. 'De in totaal vier zeges van Per en Johannes op het hoogste niveau zijn loon naar werken. Het maakt ons niet enkel trots, maar het is eveneens een bevestiging van het feit dat we met zijn allen goed bezig zijn.'

Jumbo-Visma Development blij met de teamgeest

De talenten van Jumbo-Visma Development zijn op de website louter dankbaar voor de kansen die ze hebben gekregen. De teamgeest wordt daarbij niet vergeten. 'Team Jumbo-Visma heeft samen winnen als slogan. Het is bij het opleidingsteam eveneens een van de belangrijkste pijlers. Het WorldTour-team heeft het wielrennen in de afgelopen jaren tot een echte teamsport verheven. De jongens in onze ploeg beseffen ook dat ze het niet alleen kunnen', aldus De Groot, die op die manier een team kneedde dat voor elkaar werkte en zo per individu verbeterde. 'Ik durf wel te stellen dat we de afgelopen jaren goed bezig zijn geweest met zijn allen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws