Tour Down Under 2023: starten met proloog, eindigen op Mount Lofty Wielrennen
Wielrennen

Tour Down Under 2023: starten met proloog, eindigen op Mount Lofty

Tour Down Under 2023: starten met proloog, eindigen op Mount Lofty

Na twee jaar corona-afwezigheid staat de Tour Down Under begin 2023 weer op het programma. De organisatie heeft het parcours voor de editie inmiddels rond, inclusief enkele nieuwigheden.

Zo gaat de ronde voor het eerst van start met een proloog. Zijn het normaal altijd de snelle mannen die aan bod komen op dag één, nu zullen de renners (op hun gewone fiets) 5,5 kilometer door de straten van Adelaide jagen. Daarin wordt normaliter ook direct de eerste schifting gemaakt als het gaat om het klassement.

Verder zien we bekende namen als Tanunda, Campbelltown en natuurlijk Willunga terug in het parcours van de Tour Down Under, dat wel wat zwaarder is gemaakt dan afgelopen jaren. De slotrit gaat namelijk naar Mount Lofty, een heuvel op zo'n 15 kilometer van de stad Adelaide. Op de top van die beklimming, 12,4 kilometer lang aan 4,5 procent, heb je een prachtig uitzicht over Adelaide.

Parcours Tour Down Under 2023

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws