🎥 Tourhelden Jumbo-Visma onthaald: 40.000 man voor Van Aert, ook woonplaats Vingegaard loopt uit Wielrennen
Wielrennen

🎥 Tourhelden Jumbo-Visma onthaald: 40.000 man voor Van Aert, ook woonplaats Vingegaard loopt uit

🎥 Tourhelden Jumbo-Visma onthaald: 40.000 man voor Van Aert, ook woonplaats Vingegaard loopt uit

Jonas Vingegaard en Wout van Aert zijn 'hot' deze dagen! De winnaars van de gele trui en bolletjestrui (Vingegaard) en het groen en de superstrijdlust (Van Aert) reizen in de dagen na de Tour de France langs hun fans. Dat levert mooie beelden op.

Vingegaard ook groots onthaald in Glyngore

Vingegaard werd woensdag al groots onthaald in Denemarken, waar hij in Kopenhagen in het geel werd gehezen voor een enorme mensenmassa. De Deen werd per straaljager ingevlogen, maar daarmee waren we er nog niet. Donderdag ging Vingegaard langs in zijn thuisplaats Glyngore en hoewel dit dorpje slechts 1.600 inwoners telt, stonden er 20.000 (!) mensen te wachten op hun Tourheld.

Tekst gaat verder onder de video's. Foto's van Vingegaards intocht vind je hier en hier.

Van Aert grote meneer in Herentals

Ook voor Van Aert liepen de fans warm. De Belg was verkouden, is er daarom niet bij op zaterdag in de Clasica San Sebastián, maar dat weerhield hem er niet van om donderdagavond op te draven in Herentals. Hij won het criterium, voor Mathieu van der Poel en Tim Merlier. Het onthaal voor 40.000 fans zal hem echter meer bijblijven, denken wij zo.

Tegenover Het Laatste Nieuws noemt Van Aert de ontvangst 'waanzinnig'. 'Of dit mijn verwachtingen overtreft? Voorlopig wel. Het is heel leuk om zien dat sommige mensen iets groens hebben aangetrokken. Dat is bijzonder. Deze avond zal ik voor altijd onthouden. Hoe het met mijn verkoudheid gaat? Ik ben niet zo fit als vorige week, maar ik wou hier absoluut bij zijn. Het publiek zal me energie geven.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws