🎥 Wéér crash in Tour de France Femmes: Norsgaard uit koers, Bastianelli huilend op de fiets Wielrennen
Wielrennen

🎥 Wéér crash in Tour de France Femmes: Norsgaard uit koers, Bastianelli huilend op de fiets

🎥 Wéér crash in Tour de France Femmes: Norsgaard uit koers, Bastianelli huilend op de fiets

De Tour de France Femmes is ook in de vijfde etappe opgeschrikt door een vervelende crash. Het ging dit keer om een massale valpartij, middenin het peloton. Veel vrouwen gingen tegen de grond of lagen erbij, met Emma Norsgaard van Movistar als belangrijkste slachtoffer.

Er was in de langste etappe van deze Tour (175 kilometer) lang weinig aan de hand. Er was een kopgroep van vier weg en in het peloton werd er nauwkeurig gecontroleerd door twee ploegen. Op een rechte en brede weg ging het echter toch mis en kon een crash niet voorkomen worden.

Norsgaard bleef na de val zitten en greep meteen naar haar linkerschouder. De Deense superknecht van Annemiek van Vleuten schudde van nee bij de doktoren. De andere rensters konden wel door, al had de één iets meer opstartproblemen dan de ander. Zo zagen we een renster van EF met haar voet vastzitten in haar wiel.

In een persbericht, later op de avond, kwam Movistar met een update over Norsgaard, die pijn had aan haar nek, hoofd en linkerschouder na de crash. De resultaten van de onderzoeken in het ziekenhuis werden later bekend, namelijk op vrijdagochtend. Norsgaard heeft bij de valpartij geen breuken opgelopen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws