Update | Wiebes bevestigt vertrek bij DSM: 'Had het andere rensters na de Tour zelf willen vertellen' Wielrennen
Wielrennen

Update | Wiebes bevestigt vertrek bij DSM: 'Had het andere rensters na de Tour zelf willen vertellen'

Update | Wiebes bevestigt vertrek bij DSM: 'Had het andere rensters na de Tour zelf willen vertellen'

(24 juli 2022) Er lijkt een opvallende transfer in de maak in het vrouwenpeloton. Volgens het Algemeen Dagblad rijdt Lorena Wiebes namelijk vanaf volgend seizoen voor Team SD Worx. Dat terwijl haar contract bij Team DSM nog tot en met 2024 loopt.

De mogelijke transfer is als opvallend te bestempelen, daar Wiebes een doorlopend contract heeft bij Team DSM tot eind 2024. De 23-jarige renster verkeert momenteel in bloedvorm en wint zowat alles wat er maar te winnen valt. Zo zette ze onlangs alle sprintritten naar haar hand in de Baloise Ladies Tour. Komende week hoopt ze die goede vorm ook te kunnen verzilveren in de Tour de France Femmes.

Toch bevat het contract van Wiebes volgens het Algemeen Dagblad een clausule die haar de kans geeft om in te gaan op significante aanbiedingen van andere ploegen. Volgens de Nederlandse krant heeft de rensters meerdere aanbiedingen die financieel gezien een stuk aantrekkelijker waren. Team DSM zou die aanbiedingen niet kunnen of willen evenaren, waarna Wiebes voor een andere ploeg mocht kiezen. De voormalig Nederlands kampioene zou een contract tot en met eind 2025 getekend hebben.

Update - 29 juli 2022 (09.10 uur): Wiebes bevestigt vertrek

Lorena Wiebes heeft na de vijfde etappe in de Tour de France Femmes bevestigd dat ze gaat vertrekken bij Team DSM. Ondanks een doorlopend contract gaat de Nederlandse sprintster elders aan de slag. Waar dat is, maakt ze bij De Telegraaf nog niet bekend. Ze baalt er bovendien van dat het nieuws reeds gelekt werd. 'De timing is ongelukkig, ik had het de andere rensters liever na de Tour zelf willen vertellen. Ik heb een clausule in mijn contract dat ik weg mag als ik een heel goed aanbod krijg en na 1 augustus kan ik vertellen waar ik ga rijden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws