Tourwinnaar Jonas Vingegaard verlegt focus en laat deelname aan WK wielrennen varen Wielrennen
Wielrennen

Tourwinnaar Jonas Vingegaard verlegt focus en laat deelname aan WK wielrennen varen

Tourwinnaar Jonas Vingegaard verlegt focus en laat deelname aan WK wielrennen varen

De eerste vier namen van de Deense selectie voor de wegrit op het wereldkampioenschap zijn dinsdagmiddag gepubliceerd. Wat opvalt is dat de naam van Tourwinnaar Jonas Vingegaard ontbreekt. 'Jonas zal geen deel uitmaken van de WK-ploeg, omdat hij ervoor gekozen heeft zich voor Jumbo-Visma op andere doelen te concentreren', zo laat de Deense bondscoach Anders Lund weten aan Feltet.

Op zondag 25 september 2022 zal in de Australische stad Wollongong de wegrit voor de mannen op het wereldkampioenschap wielrennen verreden worden. De eerste selecties druppelen langzaamaan binnen en zo ook die van de Denen. Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo), Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech), Søren Kragh Andersen (Team DSM) en Magnus Cort Nielsen (EF Education-EasyPost) zijn al zeker van hun plaats.

'Deze vier renners hebben het hele seizoen allemaal een heel hoog niveau laten zien en ik ben ervan overtuigd dat ze heel sterke prestaties zullen leveren op het WK', aldus Lund. Veel Deense wielersupporters hoopten dat ook Vingegaard te zien zou zijn op de Australische wegen, maar zij kregen nul op het rekest. Vingegaard zal namens Jumbo-Visma enkele najaarsklassiekers gaan betwisten.

Ronde van Denemarken baalt van afwezigheid Vingegaard

Het is niet de eerste keer in korte tijd dat de Deense wielersupporters balen van de door Vingegaard en Jumbo-Visma gestelde doelen. Ook de organisatie van de Ronde van Denemarken had goede hoop de 25-jarige winnaar van de gele trui aan de start te krijgen. Deze hoop werd extra aangedikt door het gegeven dat de Ronde van Denemarken door Glyngøre, de woonplaats van Vingegaard, trekt.

Frank Hyldgaard, koersdirecteur van de Ronde van Denemarken, baalt dat de Deense wielerparel niet meedoet. 'We hebben met zowel hem als met Jumbo-Visma gesproken en gehoord wat de opties waren. Ze hebben gezamenlijk besloten dat hij beter kan rusten. Daar hebben we alle respect voor', zo stelt hij enigszins teleurgesteld bij Ekstra Bladet.

Het is na zijn eindoverwinning in de Tour de France rustig geweest rondom de sympathieke Vingegaard. Afgelopen zondag reed hij zijn enige Na-Tourcriterium in Etten-Leur, welke hij afsloot met een overwinning. Op zijn voorlopige programma staan enkel de Bretagne Classic en de Ronde van Lombardije. Het is dus nog even gissen op welke doelen Vingegaard zich specifiek zal gaan richten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws