Transfer Sagan naar TotalEnergies lijkt te gaan gebeuren, hele 'hofhouding' gaat mee Wielrennen
Wielrennen

Transfer Sagan naar TotalEnergies lijkt te gaan gebeuren, hele 'hofhouding' gaat mee

Transfer Sagan naar TotalEnergies lijkt te gaan gebeuren, hele 'hofhouding' gaat mee

Peter Sagan gaat zijn carrière voortzetten bij TotalEnergies, zo weet Thijs Zonneveld van het AD te melden. De geluiden gingen al langer, maar volgens meerdere mensen uit het peloton is de deal inmiddels zo goed als beklonken.

Sagan heeft een aflopend contract bij BORA-hansgrohe, de ploeg van Wilco Kelderman. De Slowaak is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Duitse formatie, maar de wegen gaan scheiden. BORA zoekt naar verluidt naar een nieuw fietsmerk, wat erop duidt dat Specialized weggaat. Specialized is al jaren de vaste sponsor van Sagan en zal meegaan naar zijn nieuwe ploeg, net als een hele club die de drievoudig wereldkampioen met zich meeneemt. 'Die hofhouding - anders kan ik het niet noemen - bestaat uit elf man', zo stelt Zonneveld.

Naast Daniel Oss, Maciej Bodnar en Juraj Sagan gaat het hierbij om soigneurs, mecaniekers en een persvoorlichter. TotalEnergies ziet het pakket-Sagan graag komen. 'Total is een grote multinational en Sagan krijgt een flink deel betaald van Specialized. Bij BORA komt nu juist budget vrij, waarmee ze de markt op zullen gaan. Het zat er ook al wel even aan te komen, BORA en Sagan groeiden uit elkaar', zo concludeert Zonneveld.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news