Tratnik kan uitstekende conditie door pechdag niet verzilveren in Amstel Gold Race Wielrennen
Wielrennen

Tratnik kan uitstekende conditie door pechdag niet verzilveren in Amstel Gold Race

Tratnik kan uitstekende conditie door pechdag niet verzilveren in Amstel Gold Race

Negende in Milaan-Sanremo en Dwars door Vlaanderen, twaalfde in de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race: Jan Tratnik is aan een uitstekend voorjaar bezig namens Bahrain Victorious, dat mag wel gesteld worden.

Tratnik was zondag in de Gold Race de enige die vanuit het peloton nog bijna de oversteek naar de achtervolgende groep met Mathieu van der Poel kon maken, maar had er toen al een heel avontuur opzitten. 'En ik was nochtans met zoveel motivatie naar de race getrokken', begint hij zijn verhaal op zijn eigen website.

'Jammer genoeg heb ik flink wat pech gehad. Ik moest twee keer van fiets wisselen toen het peloton net snelheid aan het maken was, daardoor heb ik veel energie moeten verspillen. Ik ben niet gevallen, maar moest wel op de rem en stoppen. Die energie had ik beter kunnen gebruiken in de finale', legt Tratnik uit.

Tratnik: 'Niet genoeg gegeten'

Ook een aankomende hongerklop hielp niet mee. 'Ik voelde dat ik niet genoeg gegeten had, dus ik heb wat gelletjes gegeten en proberen te herstellen. Daardoor kon ik de key attack niet volgen, maar ik ben nog solo gegaan om de groep te pakken. Daarvoor kwam ik net wat kracht tekort. Voor nu voel ik me goed, maar het had beter kunnen zijn.'

'Ik rijd nu enkel nog de Brabantse Pijl op woensdag, waarna ik huiswaarts keer en wat rust pak voordat de laatste voorbereidingen op de Giro beginnen', sluit Tratnik af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws