Teuns en Wellens net niet mee in Amstel Gold Race: 'Een beetje pijnlijk' Wielrennen
Wielrennen

Teuns en Wellens net niet mee in Amstel Gold Race: 'Een beetje pijnlijk'

Teuns en Wellens net niet mee in Amstel Gold Race: 'Een beetje pijnlijk'

Geen Belgische zege in de Amstel Gold Race, zondag. Na de overwinning van Wout van Aert van vorig jaar was Tiesj Benoot op plek die de beste Belg in de Limburgse heuvelklassieker. Dylan Teuns en Tim Wellens probeerden wel, maar ook zij zagen Michal Kwiatkowski en Benoit Cosnefroy sprinten om de zege.

Teuns kwam namens Bahrain Victorious uiteindelijk op plek tien terecht. 'Het was goed om er in de finale bij te zijn', stelde hij na afloop via de kanalen van zijn ploeg. 'Ik probeerde nog naar de leiders toe te rijden, maar kon het gat niet dichtrijden. Daar ben ik wel teleurgesteld over.'

'Ik heb er het maximale uit proberen te halen, maar nogmaals: ik ben teleurgesteld, want het gevoel was heel goed', vervolgt Teuns. 'De jongens hebben me heel de dag goed geholpen.' Naast Teuns eindigden ook Jan Tratnik (twaalfde) en Matej Mohoric (dertiende) in de top twintig namens Bahrain Victorious.

Wellens: 'Woensdag een nieuwe kans'

Wellens probeerde het gat naar de koplopers ook te overbruggen, maar ook hij kwam net tekort. 'Dat is wel een beetje pijnlijk, maar uiteindelijk komt iedereen in zo'n mooie koers als de Amstel Gold Race wel op zijn plek terecht', stelt de nummer twintig van de koers. 'Woensdag is er een nieuwe kans met de Brabantse Pijl, een wedstrijd die me goed ligt.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws