Toptalent Uijtdebroeks rijdt Tour of the Alps: 'Zal Kelderman ondersteunen in de bergen' Wielrennen
Wielrennen

Toptalent Uijtdebroeks rijdt Tour of the Alps: 'Zal Kelderman ondersteunen in de bergen'

Toptalent Uijtdebroeks rijdt Tour of the Alps: 'Zal Kelderman ondersteunen in de bergen'

Waar Cian Uijtdebroeks in de Amstel Gold Race voor het eerst kennismaakte met een WorldTour-koers, begint de 19-jarige Belg 18 april aan zijn volgende wedstrijd: de Tour of the Alps. Het zal voor hem de eerste kennismaking worden met het échte hooggebergte bij de profs.

Uijtdebroeks maakte dit jaar al indruk in verschillende lastige etappes van de Coppi e Bartali, maar in de Tour of the Alps zal hij vooral in een ondersteunende rol rijden. ‘Mijn taak zal zijn om Wilco Kelderman te ondersteunen in de bergen. Het zal een zware koers worden en we zullen goed moeten samenwerken als ploeg. Misschien kunnen we meerdere kaarten uitspelen. We moeten echter eerst zien hoe de koers zich ontvouwt’, vertelt de talentvolle ronderenner in een persbericht van de koersorganisatie.

De Tour of the Alps kan jaarlijks rekenen op een sterk deelnemersveld, daar klassementsrenners voor de Giro d’Italia met het bergachtige parcours nog een ideale wedstrijdprikkel kunnen opdoen. De wedstrijd is echter ook een mooie gelegenheid voor talenvolle renners om zich te tonen, zonder te veel druk. ‘Ik ben negentien jaar oud en ik ben mijn profcarrière pas begonnen. Ik wil me verbeteren als wielrenner en daarbij is elke wedstrijd belangrijk voor mij. De Tour of the Alps is een fantastische koers, en het is een andere mogelijkheid om ervaring op te doen. De etappes zijn zwaar maar niet te lang, dat zou me moeten liggen’, aldus Uijtdebroeks.

Uijtdebroeks: 'Ik heb nog veel te leren'

Ook blikt Uijtdebroeks kort terug op zijn eerste maanden als professional. ‘Ik had een goede start in de Saudi Tour, daarna werd ik echter ziek. We besloten toen dat ik een langere pauze zou nemen, omdat ik jong ben en er dus geen reden is om dingen te overhaasten. Na een heel goed trainingsblok hervatte ik in de Coppi e Bartali. Daar viel ik helaas uit in de slotetappe; dat is wielrennen, en ik heb nog veel te leren.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws