Trek-Segafredo fietst Team SD Worx naar huis in ploegentijdrit Vårgårda WestSweden Wielrennen
Wielrennen

Trek-Segafredo fietst Team SD Worx naar huis in ploegentijdrit Vårgårda WestSweden

Trek-Segafredo fietst Team SD Worx naar huis in ploegentijdrit Vårgårda WestSweden

De ploegentijdrit in de Vårgårda WestSweden is gewonnen door Trek-Segafredo. De ploeg van Ellen van Dijk en Shirin van Anrooij was 38 seconden sneller dan Team SD Worx en mocht zodoende een prachtige overwinning boeken. Team DSM eindigde op plek drie.

De Vårgårda WestSweden werd zaterdag afgetrapt met een 35,6 kilometer lange ploegentijdrit, alvorens er op zondag een 'normale' wedstrijd op het programma staat. Het bal werd geopend door Parkhotel Valkenburg Cycling Team, dat met Femke Markus, Kirstie van Haaften, Mischa Bredewold, Rosalie van der Wolf, Lieke Nooijen en Femke Gerritse al eerste van het startpodium afrolde.

De Nederlandse ploeg mocht dus een eerste richttijd neerzetten en kon na afloop vanzelfsprekend in de hot seat plaatsnemen. Wie naar de tussentijden van de andere ploegen keek, zag echter in dat Parkhotel daar niet voor lang mocht blijven zitten. Team Jumbo-Visma pakte even later namelijk de snelste tussentijd, maar ook Team DSM was hard aan het rijden.

Trek-Segafredo kent pech, maar klokt wel de snelste tijd

Bij Trek-Segafredo verliep alles aanvankelijk minder goed dan gepland. Nadat Lauretta Hanson al vrij snel moest afhaken vanwege een lekke band, moest ook Chloe Hosking haar ploeggenoten laten gaan. Van Dijk en co mochten dus niemand meer verliezen, wilden zij een goede tijd neerzetten. Toch slaagde de Amerikaanse formatie erin om de snelste tijd te klokken op het eerste tussenpunt. Team SD Worx, dat met slechts vijf rensters van start ging, moest het op dat punt doet met een tweede tijd (+ 11 seconden).

Ondanks alle pech zag het er dus goed uit voor Trek-Segafredo, die op weg leken naar de overwinning. Ook in het laatste deel van de tijdrit vielen de dames niet stil, integendeel zelfs. Trek-Segafredo knalde hard door en zette uiteindelijk een knaltijd neer: ze waren 38 tellen sneller dan de nummer twee, Team SD Worx. Laatstgenoemde ploeg verloor in de slotfase nog wat kostbare seconden door bijna een verkeerde afslag te nemen. Op plek drie eindigde Team DSM.

Uitslag ploegentijdrit Vårgårda WestSweden 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws