'Trek-Segafredo hoopt na sponsorchaos op B&B-revelatie Mozzato, die nog vastligt tot en met 2025' Wielrennen
Wielrennen

'Trek-Segafredo hoopt na sponsorchaos op B&B-revelatie Mozzato, die nog vastligt tot en met 2025'

'Trek-Segafredo hoopt na sponsorchaos op B&B-revelatie Mozzato, die nog vastligt tot en met 2025'

De jacht op renners van B&B Hotels-KTM is geopend! Nadat Ramon Sinkeldam als potentiële aanwinst van B&B al bij Alpecin-Deceuninck tekende, lijkt de Italiaanse sprinter Luca Mozzato op weg naar Trek-Segafredo.

B&B Hotels-KTM, zoals het in 2022 werd genoemd, was op weg naar een ambitieuze toekomst. De Franse wielerploeg zette in op enkele grote namen, met Mark Cavendish als superster. Het budget kwam echter niet rond, daar de grote sponsoren afhaakten of niet toe hapten. Renners die nog onder contract staan voor 2023 mogen daarom met andere ploegen praten. Ook de renners die als potentiële aanwinsten werden gezien, zijn weer vrij.

Le Télégramme schrijft dat Trek-Segafredo z'n oog heeft laten vallen op Mozzato. De 24-jarige Italiaan heeft nog een contract tot en met 2025 bij B&B, dus is dit hét moment om toe te slaan voor wielerploegen. Mozzato komt uit de opleidingsploeg van Qhubeka en maakte in 2020 de overstap naar B&B. Daar maakte hij in z'n eerste seizoen als prof al indruk met vooral veel ereplaatsen in Franse eendags- en rittenkoersen.

Mozzato valt op in eerste Tour de France

In 2021 kwam Mozzato kijken op het allerhoogste niveau. Hij werd onder meer derde in Nokere Koerse, zevende in de Scheldeprijs, hij reed knappe daguitslagen in de Tour de Wallonie en Ronde van Duitsland en reed een uitstekend najaar in de Belgische najaarsklassiekers. In 2022 ging het allemaal nog een beetje beter en reed Mozzato de grote Monumenten in het voorjaar. In de zomer vinkte hij zijn eerste grote ronde af: de Tour de France. Mozzato reed vier keer top tien. In de Franse najaarskoersen eindigde hij bijna steevast bij de eerste acht.

De interesse van Trek-Segafredo is dan ook niet zo gek. Naar verluidt is er meer interesse in de Italiaan, van onder meer ook Arkéa-Samsic. Trek-Segafredo heeft met Segafredo een Italiaanse sponsor, waardoor er altijd veel Italianen op de loonlijst staan bij het Amerikaanse team. Voor 2023 tellen we er vijf: Filippo Baroncini, Giulio Ciccone, Dario Cataldo, Jacopo Mosca en Antonio Tiberi. Mozzato zou nummer zes kunnen worden...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws