Lefevere lijkt te hinten op Tour in 2024 voor Evenepoel: 'Je kunt je eigen conclusies trekken' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere lijkt te hinten op Tour in 2024 voor Evenepoel: 'Je kunt je eigen conclusies trekken'

Lefevere lijkt te hinten op Tour in 2024 voor Evenepoel: 'Je kunt je eigen conclusies trekken'

Remco Evenepoel gaat in 2023 voor de Giro d'Italia, maar Patrick Lefevere opent in gesprek met DH de deuren voor de Tour de France in 2024. De ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl hield de Tour voor het komende seizoen nog af.

'Het is te vroeg om te zeggen of Remco in 2024 in de Tour start. Maar ons plan met hem is altijd geweest om eerst de Vuelta en Giro te doen en dan pas de Tour. Als je ziet hoe hij koerste in de Vuelta en dat hij nu de Giro doet, dan kun je je eigen conclusies trekken voor 2024', zijn de duidelijke woorden van de uitgesproken Belg.

'Het is mooi om te zien dat de Tour dat jaar eindigt met een tijdrit', zo wijst Lefevere verder op de aangekondigde tijdrit van Monaco naar Nice. 'Dat kan leiden tot een paar mooie scenario's. Voor Remco is een tijdrit goed, maar het hangt er allemaal vanaf waar hij op dat moment staat in het klassement.'

Evenepoel zet in 2023 alles op de Giro

Het is toekomstmuziek, want voor het komende wielerjaar zet Evenepoel alles op de Giro. Hij verkende al meerdere etappes en hoopt in mei beter te doen dan in 2021, toen hij zijn eerste Giro reed. Het was toen zijn eerste koers na maandenlang blessureleed, revalidatie en training. Een verkeerde keuze, zo bleek toen Evenepoel in de tweede en derde week wegzakte. In de derde week gaf hij op na een crash.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws