Trekt Soudal Quick-Step met twee sprinters naar Giro? 'Lamperti mag in sommige ritten zijn eigen ding doen' Wielrennen
Wielrennen

Trekt Soudal Quick-Step met twee sprinters naar Giro? 'Lamperti mag in sommige ritten zijn eigen ding doen'

Trekt Soudal Quick-Step met twee sprinters naar Giro? 'Lamperti mag in sommige ritten zijn eigen ding doen'

In maart vertelde Wolfpack-talent Luke Lamperti aan In de Leiderstrui dat hij in semi-klassiekers zeker zijn kansen ging krijgen. Eind april lijkt het er zelfs al een beetje op dat hij ook in de Giro d'Italia, zijn eerste grote ronde ooit, zo nu en dan voor eigen kans mag gaan...

Tim Merlier is in de Ronde van Italië sowieso de sprintkopman van Soudal Quick-Step. Daar kan in principe geen twijfel over bestaan. Niet voor niets gaven we de Vlaming een mooi plaatsje in onze lijst met kanshebbers op de paarse trui. Toch is gekend dat Merlier - die dit jaar al regelmatig wist te zegevieren - niet altijd over even goede klimbenen beschikt en dus wel eens niet kan participeren aan een massaspurt. En het is daar dat lead-out-man Lamperti om de hoek komt kijken.

Lefevere spreekt zijn Giro-vertrouwen uit in Lamperti

Lamperti staat immers bekend als een heuse heuvelsprinter. Kortom, een coureur die na een zware koers nog een ferm eindschot in de benen heeft. En dat weet ploegbaas Patrick Lefevere natuurlijk maar al te goed. 'Ik ben heel erg benieuwd naar wat Luke kan laten zien in de Giro', vertelde de rot in het vak in gesprek met Global Cycling Network.

Lefevere weet in dat kader dan ook dat er zich misschien wel meerdere sprintmogelijkheden zullen voordoen voor Lamperti. 'Merlier is er natuurlijk bij, maar sommige ritten zullen te zwaar zijn voor hem. Dan kan en mag Luke gewoon zijn eigen ding doen', heeft hij alvast veel vertrouwen in de jonge Amerikaan. In de écht vlakke ritten vormt hij dan samen met Bert Van Lerberghe het belangrijke lead-out-duo. Luke gaat daar ook onwijs veel van leren. Soms start het verhaal van een topsprinter als lead-out.' Naast Merlier, Lamperti en Van Lerberghe staan ook Julian Alaphilippe, Josef Cerny, Jan Hirt, Pieter Serry en Mauri Vansevenant op de voorlopige deelnemerslijst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws