Landa zet stappen richting Tourproject met Evenepoel: 'Hopelijk kan ik in mei mee op hoogtestage' Wielrennen
Wielrennen

Landa zet stappen richting Tourproject met Evenepoel: 'Hopelijk kan ik in mei mee op hoogtestage'

Landa zet stappen richting Tourproject met Evenepoel: 'Hopelijk kan ik in mei mee op hoogtestage'

In een podcast van Soudal Quick-Step heeft Mikel Landa een aantal interessante uitspraken gedaan. Na zijn val in de Ronde van het Baskenland is hij nog altijd zijn wonden aan het likken, al geeft de Spanjaard wel aan dat zijn herstel zich met rasse schreden verbetert.

Een kleine week na de crash in het Baskenland werd al gemeld dat het herstel van Landa behoorlijk voorspoedig verloopt. Een operatie aan het sleutelbeen bleef achterwege en uiteindelijk stond een hersteltijd van drie a vier weken te wachten, zo werd er voorspeld. De Ronde van Romandië kwam echter nog te vroeg. Tijdens de Dauphiné, die de Bask samen rijdt met zijn kopman Remco Evenepoel, zal Landa op zeker weer helemaal fit zijn. Ook de Tour de France komt derhalve onder geen beding in gevaar.

Eerst Dauphiné, dan Tour de France

'Ik heb nog steeds pijn, dat is normaal, maar ik kan meer bewegen', laat Landisimo weer van zich horen (eind april). 'Zelfs iets meer dan toen ik vroeger dit soort blessures had. Maar ik doe het stap voor stap. Ik moet geduld hebben. Momenteel train ik op de rollen. Ik kom over een paar weken terug. We hebben gelukkig nog tijd genoeg voor de Tour. Binnen twee maanden ben ik terug. Dit is al de zesde keer dat ik mijn sleutelbeen heb gebroken. Soms sta je aan de top, soms ben je minder goed. Maar met de motivatie is niets mis', klonk het ambitieus in de podcast.

'Als alles in orde is, ga ik in mei met het team naar hoogtetraining', ging de routinier verder. 'Dan volgt de Dauphiné, om vervolgens hopelijk 100 procent fit te zijn in de Tour. We hebben dan met Remco en het team een ​​goede kans om voor het podium te gaan. Dit is een nieuwe fase voor het team. Ik ben erg blij en trots om deel uit te maken van dit project.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws