Trentin sprint naar nieuwe ereplaats: 'Het was achteroverleunen tot op zeven kilometer van de meet' Wielrennen
Wielrennen

Trentin sprint naar nieuwe ereplaats: 'Het was achteroverleunen tot op zeven kilometer van de meet'

Trentin sprint naar nieuwe ereplaats: 'Het was achteroverleunen tot op zeven kilometer van de meet'

Na een tweede plaats in de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné moest Matteo Trentin (UAE Team Emirates) in de door Christophe Laporte gewonnen derde rit genoegen nemen met de vierde stek. Na afloop van de rit naar Le Coteau blikt de Italiaan bij Eurosport terug op zijn prestatie.

'Het was een hectische finale', opent de 33-jarige sprinter c.q. klassieke coureur zijn analyse. 'Na twee lastige dagen waarin het bijzonder snel ging, verliep het vandaag allemaal wat rustiger. Er was meer stress onder de klassementsrenners dan onder de sprinters. Zij wilden immers allemaal van voren zitten om valpartijen te vermijden. De sprinters wisten dus eigenlijk al wel dat het er zo onrustig aan toe zou gaan.'

'Ik heb een relaxte dag gehad', aldus Trentin

'Ik ben blij met de vierde plaats. Ik heb een relaxte dag gehad. Het was achteroverleunen tot op zeven kilometer van de meet. Mijn ploeggenoten hebben me goed geholpen bij het positioneren. Bovendien hebben ze me de gehele slotfase uit de gevarenzone gehouden', spreekt hij vol lof over onder anderen Ivo Oliviera en Felix Großschartner.

'In de laatste bochten maakte ik wel wat foutjes en werd het wat lastiger om in het juiste wiel te geraken. In de sprint was ik ook iets te langzaam, maar een vierde plaats is natuurlijk nog steeds goed', sluit hij op zelfkritische maar tevreden manier af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws