Turgis moet Omloop, Sanremo, E3 en Ronde van Vlaanderen missen: 'Onvervangbare koersen' Wielrennen
Wielrennen

Turgis moet Omloop, Sanremo, E3 en Ronde van Vlaanderen missen: 'Onvervangbare koersen'

Turgis moet Omloop, Sanremo, E3 en Ronde van Vlaanderen missen: 'Onvervangbare koersen'

Peter Sagan verliet afgelopen winter het TotalEnergies-schip en dat doet zich voelen in de wildcards die de ploeg dit voorjaar heeft gekregen. De formatie, met nog steeds onder meer Anthony Turgis en Dries Van Gestel aan boord, mist onder meer de Omloop Het Nieuwsblad, Milaan-Sanremo, E3 Saxo Classic en Ronde van Vlaanderen.

Met name voor Turgis, al jarenlang een vaste klant in het voorjaar, is dat een hard gelag. Hij eindigde al driemaal in de top tien van Milaan-Sanremo en werd er twee jaar geleden nog tweede achter Matej Mohoric. Ook in de Ronde van Vlaanderen kan hij een goed rapport overleggen, met een vierde stek in 2020 en een achtste plaats in 2021.

Bij DirectVelo vertelt Turgis er teleurgesteld over. 'Sanremo en De Ronde zijn meestal de twee grootste wedstrijden van mijn programma, dus daar baal ik wel van. Ik wist dat er een risico zou zijn dat we niet automatisch uitgenodigd waren, maar ik vermoedde dat er we er wel dicht bij zouden zijn. Het is nu eenmaal de regel en dat moeten we accepteren', klinkt het uit de mond van de puncher.

Turgis wil zich dan maar laten zien in Roubaix

'Het doet pijn en het voelt raar om te zeggen dat we niet meedoen, maar tegelijkertijd moeten we ons ook herpakken', gaat hij verder. 'Zo zal ik nu bijvoorbeeld Le Samyn rijden. Meestal was dat de koers te veel in de week na de Omloop en Kuurne, maar nu zal ik er wel zijn. Toch blijven Sanremo en Vlaanderen onvervangbare koersen.'

Turgis en TotalEnergies mogen wel naar Parijs-Roubaix. 'Daar was ik tot nu toe minder succesvol dan in Sanremo of Vlaanderen, maar je weet maar nooit. Roubaix is een loterij en je moet een goede dag hebben, maar ik geloof er nog steeds in dat alles mogelijk is. Ook in Kuurne heb ik al enkele keren meegedaan om de zege.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws