Anthony Turgis wint met gravelrit 'heilige graal': 'Lag ook bij die grote val in Dwars door Vlaanderen' Wielrennen
Wielrennen

Anthony Turgis wint met gravelrit 'heilige graal': 'Lag ook bij die grote val in Dwars door Vlaanderen'

Anthony Turgis wint met gravelrit 'heilige graal': 'Lag ook bij die grote val in Dwars door Vlaanderen'

Anthony Turgis boekte zondag de grootste zege uit zijn carrière en alweer de derde Franse overwinning in deze editie van de Tour de France. De Franse rouleur van TotalEnergies won de beruchte graveletappe vanuit de vlucht. Hij klopte onder meer Tom Pidcock en Derek Geen in de sprint. 'Dit is geweldig, en dat bij mijn zevende deelname', jubelt Turgis in het flashinterview.

Voorafgaand aan de Tour ontbrak het wat aan zelfvertrouwen, zo deelt Turgis in het gesprek. 'Ik durfde vooraf mijn hand niet eens op te steken bij de vraag wie van ons een rit kon winnen, maar dit is de heilige graal. Dit is echt een fantastische ervaring', beleeft Turgis hét moment van zijn loopbaan.

De slotfase was alvast erg spannend. Zo leek Jasper Stuyven na een sterke aanval op de overwinning af te stevenen. Met Stuyven hadden we een harde noot om te kraken, maar op de finish keek ik naar links, naar rechts en nog eens… Dan denk je: ik rijd op kop in Tour. Er schiet van alles door je hoofd, en dan win je. Een ongelooflijk gevoel!', beschrijft Turgis op mooie wijze de rollercoaster van emoties die hij ondergaat.

Turgis: 'We gaan nu veel champagne nemen'

De overwinning komt op een goed moment voor Turgis, zo kwam hij uit een lastig voorjaar, waarin hij bij dezelfde zware valpartij betrokken was als Wout van Aert. 'Dit is een prestigieuze overwinning. Eerder dit jaar had ik nog pech, want ik lag ook bij die grote val in Dwars door Vlaanderen. Maar dit is zo goed. We gaan nu veel champagne nemen, want we hebben morgen rustdag', besluit hij lachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws