Stuyven snikkend over de streep na gestrande aanval: 'Is weer hetzelfde liedje' Wielrennen
Wielrennen

Stuyven snikkend over de streep na gestrande aanval: 'Is weer hetzelfde liedje'

Stuyven snikkend over de streep na gestrande aanval: 'Is weer hetzelfde liedje'

Jasper Stuyven was heel dichtbij een ritzege in de Tour de France. De Belg van Lidl-Trek zag in de graveletappe een sterke aanval in de laatste kilometer strandden. Zwaar ontgoocheld en in tranen kwam hij vervolgens als achtste van de ontsnapping over de finish.

'Vrij pijnlijk', concludeert Stuyven na afloop als een boer met kiespijn bij Sporza. De klassieke renner die een goede sprint heeft, besloot in de finale daar niet op te gokken. 'Ik zocht een moment om weg te geraken en dat was gelukt. Ik weet niet hoe hard ze achter mij naar elkaar keken, maar misschien net niet genoeg.'

Uiteindelijk bleken de omstandigheden niet in het voordeel van een aanvaller. 'De wind stond ook hard in het nadeel. Ik hoopte dat er in het centrum wat meer beschutting zou zijn, maar dat was niet het geval', aldus Stuyven, die zich niet zomaar gewonnen gaf. 'Tot op twee kilometer van het einde zag ik het zitten, maar de wind stond hard op kop. Dan zag ik hen naderen.' Stuyven werd zodoende overvleugeld door zijn medevluchters. De overwinning ging uiteindelijk naar Anthony Turgis (TotalEnergies), die Tom Pidcock klopte in de sprint.

De begeerde Touretappe kwam er zodoende niet voor Stuyven. 'Tien jaar geleden zeiden ze dat ik wel een rit zou winnen. Het is weer hetzelfde liedje', besluit hij teleurgesteld. Voor Stuyven is het een nieuwe tegenvaller. In het voorjaar lag hij al bij de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen. Als gevolg moest hij een streep zetten door de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, terwijl hij tot dat moment in topvorm verkeerde.

Voor de ploeg van Stuyven, Lidl-Trek, zit het voorlopig dus niet mee. Zaterdag zag het al kopman Mads Pedersen uitstappen. De Deen had te veel last van de gevolgen van een valpartij in de vijfde etappe. Pedersen had een groot doel gemaakt van de groene trui.

Stuyven zwaar teleurgesteld na mislopen Touretappe

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws