Tweede opdoffer voor Johannessen in drie dagen: Noor verlaat Tour des Alpes-Maritimes met sleutelbeenbreuk Wielrennen
Wielrennen

Tweede opdoffer voor Johannessen in drie dagen: Noor verlaat Tour des Alpes-Maritimes met sleutelbeenbreuk

Tweede opdoffer voor Johannessen in drie dagen: Noor verlaat Tour des Alpes-Maritimes met sleutelbeenbreuk

Tobias Halland Johannessen heeft bij zijn val in de tweede rit van de Tour des Alpes-Maritimes zijn sleutelbeen gebroken. Dat bevestigde zijn team Uno-X Mobility zondagavond via 'X'. Een dubbele opdoffer voor de Noorse klimmer, die vrijdag ook te vroeg het zegegebaar had gemaakt in de Classic Var, waardoor Lenny Martinez hem nog de overwinning afsnoepte.

'Tobias Halland Johannessen is tijdens de tweede etappe van de Tour des Alpes-Maritimes gevallen en heeft daarbij zijn sleutelbeen gebroken', zo luidt het persbericht. 'Dat bevestigden de x-rays zondagavond in het ziekenhuis van Nice. Maandag heeft hij een afspraak met een specialist voor de revalidatie.'

Lees verder onder de tweet.

Johannessen juicht te vroeg in Classic Var

Een volgende tegenvaller voor Johannessen, die zichzelf vrijdag voor schat had gezet in de Classic Var-slotfase. Bij het ingaan van de slotkilometer in de Classic ging David Gaudu nog eens all out, maar hij kwam opnieuw niet weg. Zodoende ging de focus toch al stilaan op een stevig sprintje bergop. Daarbij werd er in aanloop stevig naar elkaar gekeken, wachtend op die eerste aanzet. Die kwam uit de hoek van Gaudu, maar Johannessen counterde resoluut. Paret-Peintre kwam vervolgens met Bardet opzetten, waarbij de dsm-firmenich PostNL-renner een gaatje nam. Hij gooide zijn knikkers vroeg in de strijd, maar zag bij het omkijken alsnog Johannessen komen.

De Noor rekende zich al rijk, maar... toen kwam plots die piepkleine Martinez opzetten in de laatste bocht. Een fotofinish moest zodoende alsnog uitkomst bieden, maar het was toch echt Martinez die als eerste over de meet kwam. Een bizarre uitkomst van een bizar mooie finale!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws