'Ik zag zelfs bijna niets meer, maar focuste mij op de finish'; winnaar Martinez over knotsgekke Classic Var Wielrennen
Wielrennen

'Ik zag zelfs bijna niets meer, maar focuste mij op de finish'; winnaar Martinez over knotsgekke Classic Var

'Ik zag zelfs bijna niets meer, maar focuste mij op de finish'; winnaar Martinez over knotsgekke Classic Var

De eerste editie van de Classic Var zal voor altijd de geschiedenisboeken ingaan. Niet alleen omdat het de eerste keer was, maar vooral door het verloop ervan. Tobias Halland Johannessen (Uno-X) stak zijn handen veel te vroeg de lucht in, waardoor Lenny Martinez (Groupama-FDJ) hem op de meet kon passeren.

Beelden van de finish op de iconische Mont Faron gingen de (wieler)wereld over. Romain Bardet (dsm-firmenich PostNL) leek lange tijd op weg naar de zege, maar met een krachtige kattensprong jumpte Johannessen er overheen. De Noor was hoe dan ook op weg naar de overwinning, maar realiseerde zichzelf dat iets te vroeg: hij stak zijn handen in de lucht, maar minderde daardoor tempo. Martinez, die de gehele klim niet had aangevallen, fietste er met zijn kleine lichaam zo langs en drukte zijn wiel net wat eerder over de meet.

Lees verder onder de video.

De coureur van Groupama-FDJ gaf na afloop via de kanalen van zijn ploeg zijn versie van het verhaal. 'Ik probeerde mijzelf niet over de limiet te rijden tijdens de verschillende aanvallen. Hoewel ik het zwaar had, kon ik de aansluiting blijven behouden. Doordat de weg smal was, werd het ook een groot gevecht om positie. Uiteindelijk besloot ik te wachten tot de absolute finale, maar dat was puur op instinct.'

Martinez had het gevoel dat hij Johannessen nog kon passeren

Bardet en Johannesen bleken echter beter dan de mannen van Groupama-FDJ, met ook David Gaudu. 'Ik was ongelofelijk moe', gaf Martinez toe. 'Ik kon zelf bijna niets meer zien door de inspanningen, maar ik focuste mij alleen op de finish. Ik zag Tobias zijn handen in de lucht steken, maar ik had het gevoel dat ik hem nog kon passeren. En dat lukte.'

'Dat is speciaal, want met nog driehonderd meter te gaan reed ik nog op achterstand. Dat is echter onderdeel van het wielrennen: je moet blijven gaan tot de meet, en nu had ik het bij het juiste eind. Het is vlak bij mijn thuis en mijn familie was er ook, dus ik ben heel blij dat ik heb kunnen winnen', besloot Martinez.

Bardet had vanaf positie drie goed uitzicht op de situatie. 'Het was heel leuk om op eigen grondgebied te koersen en met dsm-firmenich PostNL koersen we heel goed. Uiteindelijk is het frustrerend dat ik er zo dicht bij was, maar ik kan meenemen dat ik goede benen had en zo het seizoen op een positieve manier kan beginnen', aldus de Fransman. Vanuit Johannessen kwam er geen reactie, maar zijn broer Anders grapte wel op social media. 'Geef hem tenminste een KOM, omdat hij als eerste bij de boog was', met een filmpje vanuit de Uno-X-teamauto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws