Tweede plaats hangt aan Derek Gee: 'Hij raakte bijna mijn gezicht toen hij juichte' Wielrennen
Wielrennen

Tweede plaats hangt aan Derek Gee: 'Hij raakte bijna mijn gezicht toen hij juichte'

Tweede plaats hangt aan Derek Gee: 'Hij raakte bijna mijn gezicht toen hij juichte'

De eerste tweede plaats was nog leuk, maar na zijn derde in de Giro d'Italia baalt Derek Gee toch wel flink. De renner van Israel-Premier Tech verloor de sprint in de veertiende etappe nipt van Nico Denz.

'Hij was zo sterk, ik moet hem feliciteren, dat was ongelofelijk', zijn Gee zijn eerste woorden na de etappe. 'Dat zijn veel tweede plekken', behoudt Gee zijn humor vervolgens in gesprek met Eurosport.

'Dit was de meest nipte. Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar Nico trok met negenhonderd meter al door. Ik kon dat niet beantwoorden, chapeau, dat was ongelofelijk. Er was niets aan te doen.'

De finish was net wat meters te vroeg. Toen hij juichte raakte hij bijna mijn gezicht, het was zo close. Het wordt alleen maar erger; die eerste keer was nog geweldig', vertelt Gee over zijn vele tweede plaatsen.

Gee wil nog niet denken aan nieuwe dag in de aanval

'Toen die groep van vier (Ballerini, Skuins, Rex en Oldani, red.) een minuut had, dachten we nog dat de koers voorbij was. Stephen Williams deed een geweldige inspanning om het met Movistar dicht te rijden.'

Gee wil nog niet denken aan een volgend avontuur in de ontsnapping. 'My legs are a little bit fried', laat de Canadees weinig aan de verbeelding over.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws