UAE kent dag vol tegenslag, Pogacar 'Blij dat deze etappe voorbij is' Wielrennen
Wielrennen

UAE kent dag vol tegenslag, Pogacar 'Blij dat deze etappe voorbij is'

UAE kent dag vol tegenslag, Pogacar 'Blij dat deze etappe voorbij is'

Bij UAE Team Emirates zullen ze niet tevreden gaan slapen na de eerste etappe van de Tour de France. De formatie zag vier renners zwaar vallen. Kopman Tadej Pogacar bleef gelukkig overeind, maar hij verloor vier seconden op concurrent Primoz Roglic.

Via de ploegsite laat Pogacar weten geen goede dag te hebben gehad. 'Het was een zware eerste dag. Er waren twee grote crashes en we hopen dat iedereen in orde is. Marc Hirschi is zwaar gevallen en we hopen dat het goed komt.' De Sloveen hoopt op een rustigere tweede etappe. 'Ik ben blij dat deze dag voorbij is en ik hoop dat het morgen rustiger zal zijn. Ik ben blij met de witte trui, maar na alles wat we hebben gezien vandaag de dag is er niet veel te vieren,'

De drie renners die naast Hirschi ook gehavend uit de strijd kwamen, zijn Mikkel Bjerg, Brandon McNulty en Rui Costa. Zij kwamen echter weg met enkele schaafwonden en kneuzingen en kunnen als het goed is hun Tour de France voortzetten. Hirschi is echter nog een twijfelgeval. De Zwitser heeft een ontwrichte schouder. Hij wordt voor de tweede etappe opnieuw bekeken, waarna een beslissing wordt genomen over een mogelijke opgave.

Wie wint de Tour de France? Zet in op Tadej Pogacar of Primoz Roglic en verdien meer dan twee keer je inzet!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws