UAE-ploegbaas buigt letterlijk en figuurlijk het hoofd voor Van der Poel: 'Dat maakt wielrennen zo mooi' Wielrennen
Wielrennen

UAE-ploegbaas buigt letterlijk en figuurlijk het hoofd voor Van der Poel: 'Dat maakt wielrennen zo mooi'

UAE-ploegbaas buigt letterlijk en figuurlijk het hoofd voor Van der Poel: 'Dat maakt wielrennen zo mooi'

De langverwachte Milaan-Sanremo-clash tussen Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar kwam er wel op de Poggio, maar toch ook weer niet helemaal. Van der Poel haalde zijn Sloveense opponent terug en offerde zijn kansen uiteindelijk met succes op voor sprinter Jasper Philipsen, zag ook UAE Team Emirates-ploegbaas Mauro Gianetti.

Bij Sporza gaf de Zwitser zijn versie van het wedstrijdverhaal en bijbehorende mening. 'Iedereen keek naar Tadej, maar we krijgen uiteindelijk een geweldige winnaar', is hij lovend over Philipsen. 'En er was nog een kampioen: Van der Poel. Met de regenboogtrui zo werken voor Philipsen, dat is geweldig. Dat is echt koers, echt speciaal', neemt Gianetti zijn spreekwoordelijke hoed af voor de Nederlander van Alpecin-Deceuninck.

Pogacar kon na afloop zelf ook leven met zijn derde plek, naast goede vrienden Philipsen en Michael Matthews. De Sloveen stelde na afloop direct dat hij terugkomt om Milaan-Sanremo te winnen, wat door Gianetti herhaald werd. 'Volgend jaar proberen we opnieuw. Bij de eerste aanval van Tadej konden er nog veel volgen, bij de tweede hadden ze het heel wat moeilijker.'

Ploegbaas UAE-Team Emirates over vriendschap tussen Pogacar, Van der Poel en Philipsen

'Tom Pidcock reed daarna erg snel in de afdaling en dan besloot Tadej te gokken op zijn sprint, ondanks de aanwezigheid van Philipsen', stelt Gianetti, die zich vervolgens opnieuw tot de werken van Van der Poel wendt. 'Maar nogmaals, wat Van der Poel deed: echt straf. Hij verdient een goed biertje van Jasper.'

Al bij al keek de ploegbaas van UAE-Team Emirates tevreden terug op deze editie van Milaan-Sanremo, die hij als reclame voor de wielersport ziet. 'Tadej en Jasper zijn goeie vrienden, maar het mooie is dat ze elkaar tijdens een koers ook echt kunnen uitdagen om te winnen. Dat heeft hij ook met Van der Poel. Dat maakt wielrennen juist zo mooi', besluit Gianetti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws