Pogacar doet opvallende constatering na snelste Milaan-Sanremo ooit (en pakte eerder al KOM op Poggio) Wielrennen
Wielrennen

Pogacar doet opvallende constatering na snelste Milaan-Sanremo ooit (en pakte eerder al KOM op Poggio)

Pogacar doet opvallende constatering na snelste Milaan-Sanremo ooit (en pakte eerder al KOM op Poggio)

Tadej Pogacar ging zaterdag van start als absolute topfavoriet in Milaan-Sanremo, maar moest op de Via Roma aan de Middellandse Zee genoegen nemen met een derde plek. De Sloveen van UAE-Team Emirates kon er na afloop mee leven, mogelijk ook door de zege van zijn maatje Jasper Philipsen.

UAE-Team Emirates maakte de koers in het laatste uur hard. 'We hadden een plan en daar hebben we ons aan gehouden', reageerde Pogacar bij Philippe Gilbert van Eurosport na de aankomst. Onder meer Isaac del Toro en Tim Wellens waren op de afspraak, terwijl Diego Ulissi en Marc Hirschi juist niet hun beurten konden doen op de momenten die ertoe deden.

'We misten tien procent op de Cipressa en daarna, waardoor we uiteindelijk te lang moesten wachten op de Poggio', constateerde ook de kopman na afloop in zijn analyse. 'Daardoor was de koers niet zwaar genoeg, maar ik heb het alsnog geprobeerd met twee aanvallen. Ik had ongelofelijke benen, maar deze editie was niet zwaar genoeg voor de klimmers.'

Pogacar doet opvallende constatering na snelste Milaan-Sanremo ooit

Met meer dan 46 kilometer per uur was het veruit de snelste editie van Milaan-Sanremo ooit, maar zo voelde het volgens Pogacar niet echt in de race. 'Het was één van de makkelijkste edities, het ging de eerste drie uur echt vanzelf. Alles had perfect moeten zijn, en dat was het niet. Een podium, meer dan dat ging het niet worden', liet hij weten. In de spurt moest hij uiteindelijk zijn vrienden Philipsen en Michael Matthews (Jayco AlUla) voor laten. 'Uiteindelijk heb ik er alles uitgehaald voor een derde plek, en dat was het maximaal haalbare. Het zat allemaal dicht bij elkaar', besluit de podiumkandidaat.

Net na Milaan-Sanremo deelde Pogacar nog een Strava-file van eerder deze week, waarbij hij de KOM's op zowel de Poggio als Cipressa pakte. De Poggio deed hij zes seconden sneller dan vorig jaar en op de Cipressa was hij enkele secondes sneller dan in de koers van zaterdag.

De Sloveen staat maandag alweer aan de start van de Ronde van Catalonië. Van de voorjaarsklassiekers werkt hij enkel nog Luik-Bastenaken-Luik af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws