UAE Team Emirates presenteert Tourploeg rond Tadej Pogacar: Yates, Soler en Majka belangrijke helpers Wielrennen
Wielrennen

UAE Team Emirates presenteert Tourploeg rond Tadej Pogacar: Yates, Soler en Majka belangrijke helpers

UAE Team Emirates presenteert Tourploeg rond Tadej Pogacar: Yates, Soler en Majka belangrijke helpers

Nadat eerder op maandag 26 juni 2023 Jumbo-Visma de Tourploeg rond titelverdediger Jonas Vingegaard bekendgemaakt had, liet ook het UAE Team Emirates van topfavoriet Tadej Pogacar via Twitter weten wie de achtkoppige selectie vervolledigden.

Het mag geen verrassing heten dat het bij de ploeg uit de Emiraten alle ballen op Pogacar is. De veelzijdige Sloveen kan in het hooggebergte rekenen op steun van Mikkel Bjerg, Felix Großschartner, Rafal Majka, Marc Soler en Adam Yates. In de wat vlakkere ritten zullen Matteo Trentin en Vegard Stake Laengen als wegkapiteins van de ploeg uit de Emiraten fungeren.

'De Tour is een van de grootste sportevenementen ter wereld en we zijn erg blij en enthousiast om er deel van uit te maken', vertelt de veelzijdige Sloveen op de site van zijn broodheer. Als team hebben we zo hard gewerkt om ons voor te bereiden en alles is waar het moet zijn, we hebben een zeer sterke groep. Er zullen een aantal serieuze concurrenten zijn, maar dat is altijd het geval in de grote races. We gaan erheen om een goede show neer te zetten. Het doel is natuurlijk om de eindzege te pakken.'

Van het euvel aan zijn pols is de veelvraat nog niet helemaal genezen, zo liet hij weten in een interview na afloop van zijn triomf op het Sloveense kampioenschap. ''Ik hoop dat hij nog goed geneest, want anders wordt het een zware maand juli. Mijn pols is nog niet volledig mobiel, want bij bepaalde schokken ondervind ik er nog last van. Mijn lichaam moet een beetje compenseren, dus hij is zeker nog niet 100 procent in orde', aldus Pogacar, die eveneens aangeeft dat dankzij de dubbel op het nationale kampioenschap zijn zelfvertrouwen wel een flinke boost heeft gekregen.

Selectie UAE Team Emirates Tour de France 2023

Tadej Pogacar
Mikkel Bjerg
Felix Großschartner
Vegard Stake Laengen
Rafal Majka
Marc Soler
Matteo Trentin
Adam Yates

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws