Movistar publiceert selectie Tour de France: Enric Mas kopman, ook veelzijdige Matteo Jorgenson aanwezig Wielrennen
Wielrennen

Movistar publiceert selectie Tour de France: Enric Mas kopman, ook veelzijdige Matteo Jorgenson aanwezig

Movistar publiceert selectie Tour de France: Enric Mas kopman, ook veelzijdige Matteo Jorgenson aanwezig

Het loopt in de ochtend van maandag 26 juni storm als het gaat om selectiebekendmakingen in het kader van de Tour de France, die op zaterdag 1 juli begint. Ook Movistar heeft via Twitter de achtkoppige selectie voor 'La Grande Boucle' gepresenteerd. Het lijkt er sterk op dat de Spaanse blauwhemden alle ballen op een goed klassement met Enric Mas zetten, terwijl Matteo Jorgenson als klassementstopper in wording vanuit de schaduw zou kunnen opereren.

Mas behoort tot een van de meest constante klassementsrenners in het peloton. De 28-jarige Spanjaard wist in de Ronde van Spanje al meermaals naar een podiumplaats te racen. In de Tour de France van 2020 werd hij vijfde, gevolgd door een zesde plaats in 2021. De ranke klimmer uit Artà is niet per se de meest opvallende berggeit, maar weet zich toch altijd in de bovenste regionen van een algemeen klassement te nestelen.

Het is eveneens uitkijken naar Jorgenson. De pas 23-jarige Amerikaan wist in zowel de eendagswedstrijden uit het klassieke voorjaar (E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen) als in rittenkoersen van één week (Tour of Oman, Parijs-Nice, Ronde van Romandië) hoge ogen te gooien. De youngster wist de Tour of Oman zelfs te winnen en in de Zwitserse rittenkoers naar een knappe tweede plaats te rijden. De coureur uit Californië gaf in mei van dit kalenderjaar zelf aan dat hij zijn razendsnelle ontwikkeling te danken heeft aan eigen vorm van 'Performance'.

Aangezien Mas niet echt een klimmer is die koste wat kost knechten om zich heen moet hebben, kunnen de andere jongens uit de Tourselectie hun eigen geluk trachten te beproeven. Vooral renners als Alex Aranburu, Ruben Guerreiro en Antonio Pedrero zouden op eender welke wijze moeten kunnen meedingen om een prijsje.

Selectie Movistar Tour de France 2023 

Enric Mas
Matteo Jorgenson
Nelson Oliveira
Antonio Pedrero
Ruben Guerreiro
Gregor Mühlberger
Gorka Izagirre
Alex Aranburu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws