UAE Team Emirates stuurt Ackermann naar winderig België (maar Molano staat vooraan op de foto...) Wielrennen
Wielrennen

UAE Team Emirates stuurt Ackermann naar winderig België (maar Molano staat vooraan op de foto...)

UAE Team Emirates stuurt Ackermann naar winderig België (maar Molano staat vooraan op de foto...)

UAE Team Emirates komt woensdag met twee sterke sprinters aan het front in de klassieker Brugge-De Panne. In de Belgische wind lijkt Pascal Ackermann de sprinter van dienst, al kan ook Juan Sebastián Molano met zijn rappe benen iets uitrichten.

Ackermann en Molano krijgen met Mikkel Bjerg, Ryan Gibbons, Felix Gross, Vegard Stake Laengen en Michael Vink een indrukwekkend sterke selectie mee. Ackermann start alvast met nummer 61 en was er vorige week met een tweede plek in Bredene Koksijde Classic al dichtbij. Hij sprintte ook al naar een derde plek in de slotetappe van de Ronde van Oman dit seizoen. Verder viel Ackermann qua resultaten wel wat tegen.

Hoe anders is dat voor Molano, die dit seizoen al twee keer won. De Colombiaan werd vijfde in Trofeo Palma-Palma, won verrassend een rit in de UAE Tour, werd nog eens vijfde in een sprint in de Tirreno-Adriatico en een week geleden zegevierde hij op de kasseien van Grand Prix de Denain. In Bredene-Koksijde verzorgde hij de leadout van Ackermann.

Hoe de rolverdeling in Brugge-De Panne gaat zijn, dat is de grote vraag. Er wordt flink wat regen en wind verwacht, dus misschien dat ze sowieso niet allebei vooraan bij de laatste rechte lijn aankomen. UAE Team Emirates strooit nog wat extra zand in de ogen door op de selectiefoto Molano centraal in het midden te zetten. Jullie doen het erom, hè?

Selectie UAE Team Emirates - Classic Brugge-De Panne 2023

Pascal Ackermann
Mikkel Bjerg
Ryan Gibbons
Felix Gross
Vegard Stake Laengen
Sebastian Molano
Michael Vink

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws