UCI dreigt met degradatie voor RideLondon Classique na uitblijven tv-beelden: 'Gebrek aan respect' Wielrennen
Wielrennen

UCI dreigt met degradatie voor RideLondon Classique na uitblijven tv-beelden: 'Gebrek aan respect'

UCI dreigt met degradatie voor RideLondon Classique na uitblijven tv-beelden: 'Gebrek aan respect'

De UCI heeft de RideLondon Classique er flink van langs gegeven in een persbericht. De wielerbond zat van 14 tot en met 16 juni samen en daar werden heel wat beslissingen genomen voor de komende acht jaar. Eén daarvan is dat de RideLondon Classique mogelijk z'n WorldTour-status verliest.

Dat komt omdat de Engelse rittenkoers - die van 27 tot en met 29 mei werd verreden - niet alle dagen livebeelden verzorgde. Een belangrijk element van een WorldTour-koers, zegt de UCI. 'Alleen de laatste etappe is live uitgezonden en dat is niet conform de UCI-regels voor organisatoren van WorldTour-wedstrijden. Het is een onacceptabel gebrek aan respect richting de deelnemende ploegen en rensters.'

De UCI grijpt dan ook in, door te stellen dat de RideLondon Classique voorlopig wordt teruggezet naar de UCI ProSeries voor 2023. Pas als de organisatie voldoet aan alle reglementen en in staat is om alle etappes live uit te zenden, kan een WorldTour-status worden heroverd. 'Voor de UCI zijn dagelijkse live-uitzendingen van de WorldTour-wedstrijden fundamenteel voor de internationale ontwikkeling van de sport. Een uiteindelijke beslissing over de status van de race zal worden genomen in september.'

Vier races krijgen WorldTour-status

Op de kalender voor 2023 staan ook vier 'nieuwe' wedstrijden met een WorldTour-status. De Tour Down Under heeft de hoogste status ontvangen en met de UAE Tour krijgen de vrouwen er een nieuwe wedstrijd bij. Ook Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Zwitserland behoren vanaf 2023 tot de WorldTour bij de dames.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws