UCI bevestigt eerste WK’s Gravel; eerste editie in oktober in Veneto Wielrennen
Wielrennen

UCI bevestigt eerste WK’s Gravel; eerste editie in oktober in Veneto

UCI bevestigt eerste WK’s Gravel; eerste editie in oktober in Veneto

De internationale wielerbond heeft donderdag officieel de eerste WK’s gravel toegewezen. Dit jaar wordt het WK georganiseerd in de regio Veneto, de locatie voor volgend jaar wordt op een later moment gecommuniceerd. Ook de organiserende stad voor dit jaar is nog niet bekend.

Het koersen over gravel wordt alsmaar populairder. Verschillende ex-renners maakten de voorbije jaren al de stap naar de gravelkoersen. Vanuit Nederland is het meest bekende voorbeeld Laurens ten Dam, die samen met zijn vriend Thomas Dekker al de nodige avonturen heeft beleefd in Amerikaanse gravelwedstrijden en in wat exotischere landen. Andere Nederlanders die uitblinken op het gravel zijn Ivar Slik – winnaar van de recente Unbound Gravel – en ook Niki Terpstra. De laatste won kortgeleden een wedstrijd van UCI Gravel World Series, die dit jaar de eerste editie kent.

Van 8 tot en met 9 oktober volgt nu dus het eerste officiële WK Gravel in Veneto, zo bevestigt de UCI. De wielerbond keurde donderdag de agenda voor tot en met 2030 goed. Daarin heeft de UCI een routekaart voor de verschillende discipline's voor de komende acht jaar uitgewerkt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws