🎥 UCI onder vuur na wederom bizarre finale in Kroatië: 'Lappartient, hoe vind jij dat het gaat?' Wielrennen
Wielrennen

🎥 UCI onder vuur na wederom bizarre finale in Kroatië: 'Lappartient, hoe vind jij dat het gaat?'

🎥 UCI onder vuur na wederom bizarre finale in Kroatië: 'Lappartient, hoe vind jij dat het gaat?'

Paaltjes in de binnenbochten, mensen zonder hekken langs de weg, tram-sporen op kasseienstraatjes en verkeersborden zonder stootkussens midden op de weg... De zesde en laatste etappe in de Ronde van Kroatië gaf een treffend beeld van zes dagen CRO Race, waarin renners de meest bizarre finales tegenkwamen. De kritiek op social media is dan ook niet van de lucht.

'De UCI is weer de UCI', zegt Jos van Emden met gevoel voor cynisme en sarcasme. 'Niet alleen in de zesde etappe, maar in drie van de zes ritten was het ver over de limiet. David Lappartient, hoe vind jij dat het gaat?', zo vraagt de Nederlander van Jumbo-Visma rechtstreeks aan de grote baas van UCI.

Oud-ploegleider Johan Bruyneel was ook al niet mals met z'n teksten. 'Goed om te zien dat de UCI de veiligheid van de renners vandaag de dag als prioriteit heeft. Kijk naar dit finalecircuit in Kroatië, what the fuck??!?'

Wie bij de reacties kijkt, ziet dat onder meer Jetse Bol van Burgos-BH reageert. Volgens hem deed hij in 2015 al eens mee en reed hij toen over precies hetzelfde parcours in de finale. 'Het is dus een probleem dat al wat langer duurt', zegt hij met gevoel voor understatement.

Video: Bizarre finale in CRO Race zorgt voor kritiek

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws