Adembenemend sterke vrouwenploeg in wereldbekers veldrijden, Van der Haar bij de mannen Veldrijden
Veldrijden

Adembenemend sterke vrouwenploeg in wereldbekers veldrijden, Van der Haar bij de mannen

Adembenemend sterke vrouwenploeg in wereldbekers veldrijden, Van der Haar bij de mannen

Nederland begint aanstaande zondag het wereldbekerseizoen in het veldrijden met twee sterke selecties bij de elite. Bij de mannen moeten Lars van der Haar en Pim Ronhaar voor succes kunnen zorgen, bij de vrouwen lijkt niets anders dan de winst een must.

Bondscoach Gerben de Knegt zal bij de vrouwen hebben staan watertanden toen hij de namen voor de wereldbekers in Waterloo (9 oktober) en Fayetteville (16 oktober) op papier zette. Naast vrouwen in vorm Lucinda Brand, Fem van Empel en Annemarie Worst is ook oud-wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado van de partij. Verder zien we Denise Betsema, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Maud Kaptheijns en Veerle Goossens aan het werk.

De vrouwen bereidden zich allemaal op een andere manier voor op het nieuwe veldritseizoen, waarin al meerdere crossen verreden werden de afgelopen weken. Worst trok na een tweede plaats in Kruibeke naar Amerika en was daar twee keer de sterkste in Rochester en twee keer zegevierde ze in Baltimore. Van Empel koos op haar beurt voor een Belgische aanloop richting de Amerikaanse wereldbekerwedstrijden. Ze won in Heusden, in Kruibeke én in Beringen en werd tweede in Meulebeke. In Beringen legde ze Brand erop, in Meulebeke was het andersom.

De Knegt verwacht logischerwijs veel van zijn vrouwen. 'Fem en Lucinda zijn het seizoen gestart met overwinningen en hopen die lijn door te trekken in de Verenigde Staten. De strijd met de Canadese en Amerikaanse renners geeft weer een completer beeld van de verhoudingen aan de top. Niet iedereen heeft ervoor gekozen om deze twee wereldbekers mee te nemen in hun programma, maar we hebben wel degelijk een sterk blok aan de start staan die mee kan doen voor de zeges.'

Van der Haar reed al twee keer podium

Bij de heren is de blik vooral gericht op Van der Haar, helemaal nu Mathieu van der Poel zijn seizoen (bijna traditioneel) nog niet is begonnen in oktober. Van der Haar begon zijn seizoen in Kruibeke en werd daar vierde. In Beringen en Meulebeke mocht hij mee het podium op als nummer drie. Ronhaar won dit jaar al in het Nederlandse Mechelen, al waren de meeste grote namen daar nog niet present.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws