Viviani wint slotrit CRO Race, Mohoric wordt tweede en snoept eindzege af van Vingegaard Wielrennen
Wielrennen

Viviani wint slotrit CRO Race, Mohoric wordt tweede en snoept eindzege af van Vingegaard

Viviani wint slotrit CRO Race, Mohoric wordt tweede en snoept eindzege af van Vingegaard

Elia Viviani heeft de slotetappe in de CRO Race gewonnen. De Italiaan was de snelste in de sprint van een kleine groep in de straten van Zagreb. De koers werd gekruid door de strijd om de eindzege tussen Matej Mohoric en Jonas Vingegaard, waarbij die eerste dankzij de bonifciatieseconden onderweg en zijn tweede plaats in de daguitslag aan het langste eind trok.

De zesde en laatste etappe van deze CRO Race was niet heel veeleisend en dus kregen de sprinters naar alle waarschijnlijkheid nog een kans op dagsucces, al was de plaatselijke ronde in Zagreb wel redelijk technisch. Het beloofde toch nog spannend te worden voor de eindzege, want Vingegaard ging de slotdag in als leider van het algemeen klassement, maar Mohoric en Oscar Onley volgden beiden amper op acht seconden van de Tour de France-winnaar. Met de bonificatieseconden onderweg en aan de meet maakten ze alle drie nog kans op de eindzege.

Mohoric nadert tot op vijf seconden na eerste tussensprint

Bij de eerste tussenprint was er nog geen kopgroep weggereden, waardoor er in het peloton gesprint kon worden voor de bonificatieseconden. Het plannetje van Bahrain Victorious pakte goed uit: Mohoric pakte met drie seconden de volle buit, Onley kwam twee seconden dichter bij Vingegaard en Jonathan Milan, ploegmaat van Mohoric, kaapte nog één seconde weg voor de neus van de leider in het algemeen klassement.

Met nog twee tussensprints voor de boeg werd het warm onder de voeten van Vingegaard, en dus besloot Jumbo-Visma het over een andere boeg te gooien. Ze stuurden Timo Roosen mee in de vlucht, die samen met Alexander Cataford, Jacopo Mosca, Danny van der Tuuk en Alex Martin een voorsprong van maximaal een dikke minuut bij elkaar fietsten. De vluchters raapten ook de bonificatieseconden op bij de tweede en derde tussensprint, waardoor Mohoric - indien Vingegaard niet in de top drie eindigde - al tweede moest worden in de daguitslag om het eindklassement alsnog te winnen.

Bahrain Victorious controleert in functie van Mohoric vlucht met onder andere Roosen

Bij Bahrain Victorious gaven ze zich niet gewonnen, want de finale was technisch en een klimmetje op drie kilometer van de meet kon wel eens als springplank dienen voor Mohoric. Met in het achterhoofd dat ze met Milan een snelle man hebben voor de massasprint, zetten ze zich op kop van het peloton.

Milan zette zich in de laatste twintig kilometer echter ook op kop van het peloton, waardoor al snel duidelijk werd dat ze bij Bahrain Victorious maar één doel hadden: eindwinst met Mohoric. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde - met nog twaalf kilometer te gaan - zette INEOS Grenadiers zich op kop. Zij hadden met Viviani een favoriet mee voor de dagzege en wilden nog scoren met hun Italiaanse sprinter. Op tien kilometer van de aankomst waren de vluchters eraan voor de moeite, we konden ons klaarmaken voor de spannende strijd om dag- en eindzege.

Op het kasseienklimmetje op vijf kilometer van de aankomst ging Milan vol aan in dienst van Mohoric, maar de Sloveen breidde geen vervolg aan de inspanning van zijn Italiaanse ploegmaat. Het peloton was wel sterk uitgedund, waardoor Mohoric mits een goeie sprint de eindzege nog kon nemen. In die sprint was er niets te doen aan Viviani, die perfect gepiloteerd werd door zijn ploegmaats. Mohoric sprintte in het wiel van de Italiaan naar de tweede plaats en pakte zo de eindzege van deze CRO Race, met één seconde voorsprong op Vingegaard.

Uitslag etappe 6 CRO Race 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws