UCI vindt nieuwe plaats op kalender voor Eschborn-Frankfurt en veel vrouwenkoersen Wielrennen
Wielrennen

UCI vindt nieuwe plaats op kalender voor Eschborn-Frankfurt en veel vrouwenkoersen

UCI vindt nieuwe plaats op kalender voor Eschborn-Frankfurt en veel vrouwenkoersen

De UCI heeft een nieuwe wielerkalender voor de WorldTour-koersen in 2021 gepresenteerd. De data van al bestaande koersen blijven staan, maar enkele afgelaste races konden worden verplaatst naar later in het jaar.

Bij de mannen gaat het alleen om Eschborn-Frankfurt. De Duitse eendagskoers gaat van 1 mei naar 19 september. Of er een sterk deelnemersveld aan de start zal staan, is even bezien. 19 september is ook de eerste dag van het WK wielrennen in Vlaanderen. Het was volgens de UCI desondanks 'het beste compromis', zo valt te lezen in een persbericht.

Bij de vrouwen moest er meer verplaatst worden, en dat is in veel gevallen gelukt. De driedaagse rittenkoers Itzulia Basque Country Women zal van 14 tot en met 16 mei naar 31 juli gaan. Het zal in 2021 dus eenmalig een eendagskoers worden, onder de naam Donostia San Sebastian Klasikoa. In 2022 keert de race terug in haar oude vorm.

Een blik op de volledige wielerkalender van de UCI leert dat er ook enkele afgelaste rittenkoersen en eendagskoersen zonder WorldTour-status een plekje hebben verworven. Zo zal de Ronde van Valencia worden verreden van 14 tot en met 18 april. De vier eendagskoersen op Mallorca, traditioneel eind januari verreden, staan van 13 tot en met 16 mei gepland.

Onder meer Dwars door het Hageland (nu 5 junI), de Heistse Pijl (nu 31 juli), GP Marcel Kint (nu 20 augustus) en de Druivenkoers (nu 26 augustus) zorgden in België voor blije gezichten. Eind oktober kunnen de renners zich zelfs nog opmaken voor de Saudi Tour. Ook de Portugese rittenkoers Volta ao Algarve em Bicicleta kreeg een plekje, van 5 tot en met 9 mei.

Vrouwen krijgen het druk in oktober

De Women’s Tour gaat van juni naar oktober. De Britse rittenkoers wordt nu afgewerkt van 4 tot en met 9 oktober. Vervolgens kunnen de vrouwen door naar China, waar van 14 tot en met 16 oktober de Tour of Chongming Island wordt georganiseerd. Het vrouwenseizoen wordt op 23 oktober afgesloten met de Ronde van Drenthe, in Nederland dus.

Bij de mannen ging er voor 2021 al een definitieve streep door de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Bij de vrouwen was er ook geen Australië dit jaar en ook de Prudential RideLondon Classique zien we in 2021 niet terug. Om eventueel nog plekjes te vinden voor andere koersen - zonder de WorldTour-status - is het seizoen door de UCI verlengd van 19 naar 31 oktober. Zo zijn er nog twee extra weken om koersen af te werken.

Bekijk hier de volledige kalender, zoals nu bekend.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws