Ulissi verlengt idioot constante zegereeks sinds 2010 (!) met winst in Oman: 'Blij met eerste van 2023' Wielrennen
Wielrennen

Ulissi verlengt idioot constante zegereeks sinds 2010 (!) met winst in Oman: 'Blij met eerste van 2023'

Ulissi verlengt idioot constante zegereeks sinds 2010 (!) met winst in Oman: 'Blij met eerste van 2023'

Diego Ulissi blijft maar winnen, ook in 2023. De 33-jarige Italiaan van UAE Team Emirates was dinsdag in de vierde etappe van de Ronde van Oman de sterkste in een punchy aankomst en verlengde zo een zegereeks die al duurt sinds 2010.

Ulissi debuteerde in dat jaar voor Lampre en won in september van zijn eerste seizoen de GP Industria & Commercio di Prato. Wat volgde is een idioot constante zegereeks, op dinsdag nog maar eens verlengd met winst in Oman. Ulissi slaagde er sinds zijn debuutjaar in 2010 namelijk altijd in om ieder seizoen minimaal één keer te winnen.

Dat betekent dat Ulissi bij de start van zijn veertiende seizoen al veertien jaar op rij steevast wint. Er was in die veertien jaar bovendien maar één seizoen bij waarin de teller bleef steken op één zege. In 2018 was het bingo voor de rappe Italiaan in de Ronde van Zwitserland.

Ulissi bedankt Ackermann, Laengen en Formolo

Dat Ulissi, die in coronajaar 2020 nog met hartproblemen aan de kant stond, in Oman zijn eerste van 2023 bijschreef, mag dus haast geen verrassing worden genoemd. Hij maakte het klusje af na een lastige etappe, met aankomst heuvelop. 'Ik ben blij met de eerste zege van het seizoen', zo zegt hij in een reactie bij zijn ploeg.

Hij bedankt verder vooral zijn ploeggenoten, die de weg vrij maakten voor zijn 45e overwinning in zijn carrière. 'Ackermann viel aan op acht kilometer van de streep, waardoor het peloton flink werd uitgedund. Op de slotklim deden Laengen en Formolo perfect werk door de sprint voor te bereiden, voor een geweldige overwinning. We zijn het seizoen goed gestart als team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws