Ingesloten Schelling ziet lijdzaam toe hoe Ulissi de sterkste is over Zingle in Ronde van Oman Wielrennen
Wielrennen

Ingesloten Schelling ziet lijdzaam toe hoe Ulissi de sterkste is over Zingle in Ronde van Oman

Ingesloten Schelling ziet lijdzaam toe hoe Ulissi de sterkste is over Zingle in Ronde van Oman

Diego Ulissi heeft de vierde etappe van de Ronde van Oman gewonnen. De Italiaan van UAE-Team Emirates won in een sprint van Axel Zingle (Cofidis) en Ide Schelling (BORA-hansgrohe). Matteo Jorgenson (Movistar), winnaar van de derde rit, hield de leiderstrui in bezit.

Verschillende aanvalspogingen aan het begin van de etappe liepen op niets uit. De start was op hoogte en liep eerst nog verder naar de hemel. Daar werd het tempo hooggehouden in het peloton. Pas na tachtig kilometer kreeg een groepje van vier de ruimte. Frederik Dversnes (Uno-X Pro Cycling Team), Yevgeniy Fedorov (Astana Qazaqstan Team), Urko Berrade (Equipo Kern Pharma) en Youcef Reguigui (Terengganu Polygon Cycling Team) pakten al snel twee minuten voorsprong. Verdere hoogtepunt was een fietser die trachtte mee te rijden met de kopgroep. Hij slaagde er drie seconden in.

Van Gils luidt finale in met vroege aanval

De finale was met twee korte, pittige colletjes listig en daar werd het peloton wakker geschud. Movistar kwam voor Jorgenson naar voren opzetten. Samen met Arkéa-Samsic en Cofidis werden de koplopers in bedwang gehouden. Reguigui moest vooraan als eerste zijn plekje opgeven, maar het lot van de vluchtpoging was al gauw beslist. De koers ontbrandde nadien door toedoen van Lotto-Dstny op de Al Jassih Climb.

Thomas De Gendt ging in dienst van Maxim van Gils namelijk als een bezetene tekeer op de eerste klim. De jonge Van Gils, rijdend in de witte trui, begon er zelf al vroeg aan en trok het hele peloton uit elkaar. De Belg kon echter niet volgen na een nieuwe tempoversnelling van Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan Team). Leider Jorgenson werd gedwongen om te volgen en kreeg Mauri Vansevenant (Soudal-QuickStep) met zich mee. Uiteindelijk keerde in de afdaling het peloton terug.

Ackermann valt aan, Schelling komt te kort

Dat was buiten Pascal Ackermann (UAE-Team Emirates) gerekend. De Duitse sprinter greep het moment van bezinning aan om een nieuwe aanval te plaatsen. Zijn solo werd in de kiem gesmoord op de slotklim. Het was aan de beste puncher van het stel. Roger Adrià (Equipo Kern Pharma) wilde dat voor zijn, maar slaagde niet in zijn opzet. Cofidis kwam wederom met een flinke trein naar voren en zette de Fransman Zingle perfect af. De snelste was hij niet. Ulissi kwam over rechts voorbijvliegen en won de gereduceerde sprint. Schelling kwam knap als derde over de streep.

Uitslag etappe 4 Ronde van Oman 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news