Schelling pakt eerste podiumplaats sinds 2021: 'Ide werd goed door de golvende finale geloodst' Wielrennen
Wielrennen

Schelling pakt eerste podiumplaats sinds 2021: 'Ide werd goed door de golvende finale geloodst'

Schelling pakt eerste podiumplaats sinds 2021: 'Ide werd goed door de golvende finale geloodst'

Ide Schelling finishte in de vierde etappe van de Ronde van Oman op de derde plaats. De Nederlander van BORA-hansgrohe kende in 2022, mede door fysieke ongemakken, een minder seizoen, maar lijkt nu weer op de goede weg. Het was voor Schelling zijn eerste podiumplaats sinds 2021.

'Het was een snelle en hectische start vandaag', vertelt ploegleider Rolf Aldag na afloop op de ploegsite. 'Niemand wilde een kopgroep laten gaan en dat speelde ons in de kaart. Onze renners zaten goed gepositioneerd in de golvende finale. Ben Zwiehoff loodste Ide goed door de finale heen. Ide eindigde nadien na een sprint van 250 meter op een derde plaats.'

Aldag: 'Het was een solide dag voor ons'

Aldag is tevreden over de posities van zijn renners in het algemeen klassement. 'Kijkend naar het algemeen klassement, was het ook een prima dag. We hebben de negende plaats van Cian Uijtdebroeks kunnen verdedigen en leiden het ploegenklassement met 41 seconden voorsprong. Al met al was het een solide dag en al onze renners voelden zich goed.'

Woensdag wordt de Ronde van Oman afgesloten met een bergrit naar de loodzware Green Mountain. De negentienjarige Cian Uijtdebroeks liet met een vijfde plaats in de derde etappe al zien in vorm te zijn. De Belg zal in de laatste rit zijn goede gevoel willen omzetten in een mooi resultaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws