'Underdog' Jumbo-Visma trekt met zes Nederlanders naar start Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

'Underdog' Jumbo-Visma trekt met zes Nederlanders naar start Giro d'Italia

'Underdog' Jumbo-Visma trekt met zes Nederlanders naar start Giro d'Italia

Jumbo-Visma heeft maandag de selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. De Nederlandse ploeg rekent op drie kopmannen voor het algemeen klassement: Tom Dumoulin, Sam Oomen en Tobias Foss.

Edoardo Affini is de Italiaan in de selectie, die verder compleet wordt gemaakt door Pascal Eenkhoorn, Jos van Emden, Koen Bouwman en Gijs Leemreize. Die laatste heeft door zijn sterke optreden in de Ronde van Romandië de plaats ingenomen van de Australiër Chris Harper. 'Ondanks een goede voorbereiding sta ik jammer genoeg niet aan de start van de Giro. Het leven is soms wreed', liet Harper weten op Instagram.

Dumoulin is de man die naar alle waarschijnlijkheid de meeste aandacht gaat krijgen bij Jumbo-Visma, als ex-winnaar van de Giro. Foss werd vorig jaar al negende in de Giro, terwijl Oomen in 2018 al eens op die plek eindigde.

Jumbo-Visma als underdog

Affini en Van Emden zijn de tijdritmotoren die het de kopmannen op het vlakke makkelijk moeten maken, terwijl Eenkhoorn en Leemreize hun ding kunnen doen in het middengebergte. Bouwman bewees in de Giro van vorig jaar dat hij ook goed omhoog kan. Hij eindigde toen als twaalfde in de Italiaanse grote ronde.

Ploegleider Merijn Zeeman liet eerder al weten dat de ploeg als underdog van start gaat. 'Dat betekent dat we kunnen gokken en kunnen zien hoe de dingen lopen tot aan de eerste rustdag. Als één van de drie er heel goed voorstaat, zullen we voor hem gaan, maar ze starten alle drie als klassementsrenner en dan gaan we wel zien hoe ze presteren.'

Selectie Jumbo-Visma Giro d'Italia 2022

Tom Dumoulin
Sam Oomen
Koen Bouwman
Pascal Eenkhoorn
Jos van Emden
Gijs Leemreize

Tobias Foss
Edoardo Affini


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws