Uno-X juicht in Frankrijk: Idar Andersen (23) na machtige solo naar zege in Boucles de l'Aulne Wielrennen
Wielrennen

Uno-X juicht in Frankrijk: Idar Andersen (23) na machtige solo naar zege in Boucles de l'Aulne

Uno-X juicht in Frankrijk: Idar Andersen (23) na machtige solo naar zege in Boucles de l'Aulne

Idar Andersen heeft Boucles de l'Aulne 2022 gewonnen. In de 175 kilometer Franse eendagskoers werden er verschillende lokale circuits afgewerkt rond Châteaulin. Andersen reed na een indrukwekkende solo alleen naar de overwinning.

Een vroege kopgroep zat er niet in in het eerste uur. Er werd wel geprobeerd, maar het peloton was scherp en liet niemand makkelijk wegrijden. Toen we na een kleine twintig kilometer de finishlijn voor het eerst passeerde, scheidde zich een leuke groep af. Onder meer Warren Barguil (Arkéa), Jan Bakelants (Intermarché) en Valentin Paret-Peintre (AG2R) waren mee, Grote namen, die logischerwijs geen al te grote voorsprong kregen. B&B Hotels en Uno-X achtervolgden op zo'n driekwart minuut. Nog voor het ingaan van de laatste honderd kilometer was alles alweer bijeen.

De koers kon opnieuw beginnen, maar wegrijden was geen makkelijke opgave. Grote mannen zoals Jesús Herrada (Cofidis) en Stan Dewulf (AG2R) probeerden koers te maken, met Groupama-FDJ dat nu controleerde in het peloton. Het verschil werd nooit veel meer dan 35 seconden, terwijl we inmiddels op het derde en laatste lokale rondje waren aangekomen. Die moest acht keer verreden worden.

Andersen rijdt weg uit sterke groep

Bij het ingaan van de laatste twintig kilometer was het Idar Andersen van Uno-X die vanuit een leidende groep van negen, waar dus ook Herrada en Dewulf deel van uit maakten. Andersen reed maximaal twintig seconden voorsprong bij elkaar, met het peloton dat in deze fase op vijftig tellen zat. In de laatste vijftien kilometer bestond het achtervolgende groepje alleen nog uit Ander Armée, Herrada, Dewulf, Paul Ourselin, Romain Hardy en Sebastian Schönberger.

Nog één rondje en de achtervolgers kregen het gat naar de dappere Andersen maar niet dicht. Het verschil was op tien kilometer van de meet 27 seconden en op vijf kilometer nog 20 seconden. Achter hem draaide het voor geen meter en dus ging Andersen met een veilige voorsprong de slotkilometer in. Een machtige zege voor de 23-jarige Noor, die zijn eerste profzege in de wacht sleepte.

Uitslag Boucles de l'Aulne 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws