Update | Achtdelige serie over Tour de France 2022 in voorjaar 2023 op Netflix Wielrennen
Wielrennen

Update | Achtdelige serie over Tour de France 2022 in voorjaar 2023 op Netflix

Update | Achtdelige serie over Tour de France 2022 in voorjaar 2023 op Netflix

(31 maart 2022) De kogel is door de kerk: er komt een Netflixserie aan over de Tour de France van 2022. De serie zal acht aflevering bevatten over 's werelds grootste wielerkoers. Dat heeft de ASO donderdagmiddag bekendgemaakt.

Acht ploegen werken mee aan de serie over de Ronde van Frankrijk: daarbij Jumbo-Visma en Quick Step-Alpha Vinyl, zoals hun managers Richard Plugge en Patrick Lefevere eerder al bevestigden. Ook het Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel werkt mee aan de nieuwe serie, waarvan het nog niet bekend is hoe die gaat heten.

De overige teams die te zien zullen zijn, zijn BORA-hansgrohe, AG2R Citroën Team, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ en INEOS Grenadiers. UAE-Team Emirates, de ploeg van tweevoudig winnaar Tadej Pogacar, liet in een eerder stadium al weten niet mee te zullen werken.

De ASO is zeer content met de samenwerking, zo laat het weten via directeur Yann Le Moënner. 'We zijn trots op deze samenwerking, die fans een uniek kijkje achter de schermen gaat bieden. We gaan alles op een verhalende manier laten: hoe de Tour de France staat voor afzien, de limiet opzoeken en teamspirit. Dit project is onderdeel van onze doelstelling om de sport toegankelijker te maken voor een breed publiek.' De afleveringen komen pas in 2023 online.

Tadej Pogacar en zijn ploeg UAE-Team Emirates werken niet mee
Tadej Pogacar en zijn ploeg UAE-Team Emirates werken niet mee

'De koers kan hier niet zomaar nee tegen zeggen'

De documentaireserie zal geproduceerd worden door Box to Box, dat ook de productie van de immens populaire F1-serie Drive to Survive in handen heeft. Lefevere, ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl, liet eerder al weten te hopen op succes voor de Tour de France-serie, die acht afleveringen krijgt van 45 minuten.

'De koers kan het zich niet permitteren om hier zomaar nee tegen te zeggen. Ook al betekent het dat mijn renners en personeel drie weken lang overal camera’s moeten dulden. Iedereen weet wat de Netflix-serie Drive to Survive heeft betekend voor de Formule 1. Veel mensen hebben de sport ontdekt of herontdekt', aldus de man die al zo lang in het vak zit.

Update - 27 oktober 2022 (11.55 uur): ASO publiceert Netflix-serie in het voorjaar

De Netflix-serie over de Tour de France van 2022 zal in het voorjaar worden gepubliceerd, zo heeft de ASO donderdag aangegeven bij de Tourparcourspresentatie. President Jean-Etienne Amaury: 'Het was een koers die een Netflix-serie waard was. En... in samenwerking met France Télévisions komt er ook een serie. Het eerste seizoen komt in het voorjaar en zal acht afleveringen van 45 minuten tellen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news