[Update] BikeExchange schakelt door en vindt in Jayco (tijdelijke?) titelsponsor voor 2022 Wielrennen
Wielrennen

[Update] BikeExchange schakelt door en vindt in Jayco (tijdelijke?) titelsponsor voor 2022

[Update] BikeExchange schakelt door en vindt in Jayco (tijdelijke?) titelsponsor voor 2022

(11 september 2021) Het Canadese bedrijf Premier Tech liet na het noodgedwongen afscheid bij Astana al weten dat het in de wielersport actief wil blijven, en lijkt nu daad bij woord te voegen. Team BikeExchange lijkt wel oren naar een samenwerking te hebben, zo meldt Cyclingnews.

Met de komst van Premier Tech zou Team BikeExchange zowel het mannen- als vrouwenteam kunnen verzekeren van toekomst. Ploegbaas Gerry Ryan steekt al enkele jaren geld uit eigen zak in de ploegen en hintte er al eerder op dat dat na komend jaar wel eens afgelopen zou kunnen zijn. Eerder ging een samenwerking met Manuele Fundacion de mist in.

Naast Premier Tech zou er volgens Cyclingnews nog een overstap gaande zijn van Kazachstan naar Australië. Eén van de kopmannen van de ploeg, Jakob Fuglsang, staat namelijk op het punt om een contract te tekenen bij de formatie. Fuglsang, 35 inmiddels, werd aan Cofidis en Deceuninck-Quick-Step gelinkt, maar lijkt nu een meerjarig contract bij Team BikeExchange aan te gaan. De Deen moest recent een punt achter zijn seizoen zetten na een zware val in de Benelux Tour.

Update - 12 oktober 2021 (18.30 uur): Team BikeExchange en Premier Tech komen toch niet tot deal

Premier Tech wordt toch niet een nieuwe sponsor van het Australische Team BikeExchange. Volgens bronnen van Cyclingnews is dat besluit ongeveer twee weken geleden al genomen, nadat er lang geruchten gingen dat het Canadese Premier Tech zich aan de ploeg zou verbinden. Premier Tech is in het huidige seizoen sponsor van Astana (Astana-Premier Tech) en zou graag door willen gaan in het wielrennen en heeft een budget van ongeveer vijf miljoen ter berschikking. Het wil echter ook een evenredig aandeel in het bedrijf, maar dat lijkt Team BikeExchange niet te zien zitten volgens Cyclingnews. Met het afketsen van de deal lijkt er ook geen sprake meer van het gerucht dat Jakob Fuglsang de overstap zou maken van Astana-Premier Tech naar Team BikeExchange.

Update II - 21 oktober 2021 (09.50 uur): Team BikeExchange wordt Team BikeExchange Jayco

Team BikeExchange heeft niet lang getreurd om het stuklopen van de deal met Premier Tech als titelsponsor. De Australische ploeg heeft z'n licentie voor 2022 bij de UCI ingediend onder de naam Team BikeExchange Jayco. Jayco loopt al jaren mee in de Australische topsport en was ook al een tijd verbonden aan het wielerproject van teambaas Gerry Ryan. Voor het eerst stapt het nu naar voren als titelsponsor.

Dat was niet het plan, zo benadrukt algemeen directeur Brent Copeland tegenover Cyclingnews. Het is dan ook de vraag of Jayco lang prominent op het shirt zal staan. 'Het is geen geheim dat we in gesprek waren met Premier Tech, maar soms werkt het niet. We zoeken nog steeds naar een sponsor voor de lange termijn, met dezelfde visie en doelen. Sommige sponsoren hebben wel het geld, maar ze denken anders over de toekomst. Dat werkt niet.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws