[Update] Campenaerts ambitieloos naar BK tijdrijden: 'Kunt me geen favoriet noemen' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Campenaerts ambitieloos naar BK tijdrijden: 'Kunt me geen favoriet noemen'

[Update] Campenaerts ambitieloos naar BK tijdrijden: 'Kunt me geen favoriet noemen'

(10 juni 2021) Victor Campenaerts staakt de strijd in de Baloise Belgium Tour. De Belg van Qhubeka ASSOS sprong in de eerste etappe mee in het wiel van Remco Evenepoel bij zijn aanval, maar ging daarbij zo ver over de limiet, dat hij moet opgeven met gevolgen van een krampaanval.

Het was een bizar gezicht: Evenepoel viel aan in de finale van de Baloise Belgium Tour en in zijn wiel zat een pijnlijdende Campenaerts. Even later stopte de kersverse winnaar van een Giro-rit zelfs met trappen en was te zien dat hij stil stond langs de kant van de weg. In een video via de Twitter van zijn ploeg vertelt hij nu dat die inspanning hem de kop kost: 'Ik ben in die achtervolging volledig over de limiet gegaan. Ik kreeg daardoor een erge krampaanval die ervoor heeft gezorgd dat de blessure die ik in de Giro d'Italia opliep weer terug is.'

Campenaerts vertelt dat hij enorm teleurgesteld is met zijn opgave. 'Ik heb alles gedaan wat ik kon om te presteren hier, het team en ik waren ook enorm gemotiveerd.' Toch is afstappen voor nu de beste beslissing, ook omdat de Belg zich niet wil opblazen richting de rest van het seizoen. 'Ik houd van de Baloise Belgium Tour, maar ik moet met het oog op toekomstige doelen in dit seizoen nu geen risico nemen.'

Update - 14 juni 2021 (15.15 uur): Campenaerts zonder ambitie op BK tijdrijden

Victor Campenaerts ziet zichzelf op het BK tijdrijden van komende woensdag geen rol van betekenis spelen. De Belgische hardrijder kampt nog met de gevolgen van een knieblessure, die hij tijdens de Giro d'Italia opliep. In de Baloise Belgium Tour ging hij vervolgens over zijn limiet, waarna hij moest opgeven.

'Ik heb al wat lichtjes kunnen trainen, maar woensdag kan ik geen rol van betekenis spelen', laat hij weten aan Sporza. 'Ik start zonder ambitie, laat me daar wel in wezen. Ik heb dit seizoen ook niet zoveel gereden op de tijdritfiets. In de huidige omstandigheden kan je van mij geen favoriet maken', is hij bescheiden. Hij beschouwt de wedstrijd liever als training voor het BK op de weg, dat komende zondag gehouden wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws