Ritwinnaar Campenaerts moet opgeven door knieblessure: 'Absoluut niet wat ik wil' Wielrennen
Wielrennen

Ritwinnaar Campenaerts moet opgeven door knieblessure: 'Absoluut niet wat ik wil'

Ritwinnaar Campenaerts moet opgeven door knieblessure: 'Absoluut niet wat ik wil'

Victor Campenaerts gaat niet meer van start in de zeventiende etappe van de Giro d'Italia. De Belg van Qhubeka ASSOS won deze ronde een etappe, maar een blessure staat hem in de weg om Milaan te halen.

Campenaerts had in de zestiende etappe last van zijn rechterknie en op de rustdag werd er uitgebreid onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat de Belg kampt met een peesblessure. Om de blessure niet te laten verergeren, is besloten om niet meer op te stappen voor de slotweek.

De 29-jarige Campenaerts baalt ontzettend van de opgave, want hij was in goede vorm. 'De pijn verminderde niet na enkele behandelingen. Opgeven is absoluut niet wat ik wil, maar het is wel de juiste beslissing. Vorig jaar finishte ik twee keer als tweede in de laatste drie dagen en ik voelde me nu ook steeds sterker worden. Het is dan ook heel emotioneel om het team te verlaten.'

Als de emoties wat zakken, kan Campenaerts terugkijken op een geslaagde Giro d'Italia. Met hem, Mauro Schmid en Giacomo Nizzolo won Qhubeka ASSOS al drie etappes. 'We hebben een ongelofelijke Giro gereden tot dusverre. De spirit is geweldig en samen hebben we de successen gevierd. Ik zal vanaf de zijlijn blijven juichen als een fan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws